Gin Tap: natuurlijke gin uit Valencia!

Gin-Tap-Tapineria-Bernarda-Valencia

Gin Tap is een nieuwe gin, waar je op een zomerse dag heerlijk van kunt genieten op het plein van Mercado de Tapinería in de binnenstad van Valencia. Bijvoorbeeld op het gezellige terrasje van restaurant La Bernarda. Waarom we over deze heerlijke gin schrijven?

Gin-Tap-Tapineria-Bernarda-Valencia

Afgelopen week vierde men het vijfjarig bestaan van Mercado de Tapinería. Daarom is de nieuwe gin Gin Tap gedistilleerd. Dit heerlijke drankje heeft slechts een productie van 798 flessen en is 100% natuurlijk. En wij hebben er één van in huis staan. Deze fles Gin Tap kregen wij, omdat we werden uitgenodigd door de organisatoren en uitbaters voor de introductie van Gin Tap. Wat wij niet wisten, is dat we ook nog eens uitgebreid gingen eten.

Gin-Tap-Tapineria-Bernarda-Valencia

Natuurlijk wordt door een gin-deskundige eerst over deze speciale editie verteld en als het moment van eten aanbreekt, maakt hij op professionele wijze voor iedereen een heerlijke gin-tonic. Eerst grote ijsklonten, daarna de gin, met een speciale lepel de tonic (a) erin laten stromen en uiteindelijk een schilletje citroen. Deze gin is ontzettend zacht en heeft maar een alcoholpercentage van 40%. De kruidenextracten bestaan uit jeneverbes, koriander, kardemom, zoethout, gember, citroengras, amandelen, citroenschil, engelwortel, sinaasappel en tijgernoot (aardamandel).

En wat krijgen we allemaal op ons bordje? Eerst wat voorafjes, zoals gemarineerde caracoles (slakken) en clotxinas (kleine mosseltjes uit Spanje). Als hoofdgerecht wordt natuurlijk paella geserveerd. Twee koks brengen eerst een gigantische pan met alle paella en verdelen daarna alles op borden. Gaaf om te zien! Witte en rode wijn staan inmiddels ook op tafel. Iedereen geniet van het eten, de drankjes en kletst gezellig met elkaar.

Locatie restaurant La Bernarda
Carrer del Cobertís de Sant Tomàs, 7

One Comment on “Gin Tap: natuurlijke gin uit Valencia!”

Wat vind je ervan?