Agenda 10 tot en met 14 mei 2018

ceramica

Bekijk hier de agenda van 10 tot en met 14 mei in Valencia. Hemelvaartsdag wordt hier in Spanje niet gevierd, maar pas in augustus tijdens de Hemelvaart van Maria. Desalniettemin valt er genoeg te beleven die dag. En zondag is het echt groot feest, want dan is het Día de la Virgen!

10 mei: Etnomusic!
In de mooie patio van het Museum Museo Valencià d’Etnologia kun je de komende tijd genieten van gratis concerten! Het tweede concert vindt plaats op donderdag 10 mei en wordt deze keer verzorgd door José Aparicio, ‘APA’. Hij is een bekende zanger van traditionele muziek en zal deze avond een combinatie van flamenco-muziek laten horen samen met traditionele Valenciaanse muziek. Wil je hierbij zijn? Zorg dan dat je op tijd je kaarten online reserveert en van tevoren ophaalt bij het museum. 

Tijd
20:15 uur

Entree
Gratis. HIER kun je van tevoren je kaarten reserveren. De kaarten kun je na reservering op dinsdag 8 mei, woensdag 9 mei of donderdag 10 mei tussen 10:00 en 20:00 uur ophalen in de hal van het museum. Maximaal 2 kaarten per reservering.

Locatie
Calle de la Corona, 36.

Agenda-Etnomusic-Valencia-2018

10 tot en met 13 mei: Urban Trend bij Mercado de Tapinería
In samenwerking met Heineken en Aperol organiseert Mercado de Tapinería dit weekend het festival Urban Trend. Dit wordt al enkele jaren gevierd en elke editie heeft een eigen thema. Deze keer is dit: Ikigai. Dit komt uit Japan en betekent letterlijk ‘reden van bestaan’. Het festival bestaat uit kraampjes met onder andere schoenen, rugzakken, zonnebrillen en surfspullen. En verder zijn er exposities, concerten en debatten. Het is sowieso een van de gezelligste pleintjes, dus loop er zeker even naartoe.

Tijden
Donderdag van 18:00 tot 21:00 uur (officiële opening om 20:00 uur)
Vrijdag van 11:00 tot 15:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur
Zaterdag en zondag van 11:00 tot 21:00 uur

Locatie
Mercado de Tapinería

Agenda-Mercado-Tapineria-UrbanTrend-Ikigai-Valencia

11 mei: Openluchtbioscoop
Georganiseerd door de Bibliotheek van Valencia en het leuke barretje Rivendel Restobar: een openluchtbioscoop! De hele maand mei kun je op vrijdagavond gratis genieten van een korte film van eigen bodem, oftewel een Valenciaanse film. Er is plek voor 200 man, dus als je geïnteresseerd bent: zorg dat je er op tijd bent.

De film van deze vrijdag is: Mil coses que faria per tú. De film gaat over Dani die er alles aan wil doen om terug te komen bij zijn vriendin Mónica. Maar hij komt terecht in een rollercoaster van bizarre gebeurtenissen met de maffia en de politie.

Tijd
21:30 uur (de film duurt 89 minuten)

Entree
Gratis

Locatie
Calle Hospital, bij de ingang van de bibliotheek, tegenover Rivendel Restobar.

Agenda-Biblioteca-Valencia

11 mei: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes met natuurlijk een geweldig decor! Zorg dat je op tijd bent voor een goede plek.

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Adres
Avenida Autopista del Saler, 7.

ciudad-artes-ciencias

Zondag 13 mei: Día de la Virgen!
Ieder jaar, op de tweede zondag van mei, vieren de Valencianen Día de la Virgen, ook wel Virgen de los Desamparados genoemd. Dit jaar valt deze feestdag op 13 mei 2018. Het feest gaat gepaard met processies, vuurwerk, optredens, muziek en meer. Bekijk HIER het hele programma!

dia-de-la-virgen-valencia-2018

In 2017 vierden wij ook Día de la Virgen!

Vanaf 13 mei tot en met 31 mei: Keramiekmarkt!
Traditiegetrouw is er elk jaar vanaf Día de la Virgen een keramiekmarkt op Plaza de la Reina genaamd Mercado de  L’Escuraeta. De markt blijft dan altijd staan tot het feest Corpus Christi, dat dit jaar op 31 mei zal plaatsvinden. Dit jaar staan er iets minder kraampjes vanwege werkzaamheden op het plein. Desalniettemin kun je hier terecht voor allerlei leuke keramiekspulletjes!

Locatie
Plaza de la Reina

13 mei: Openluchtconcert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een klein prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elk uit een ander district van de stad. Hieronder alle data:

  • 13 mei: Societat Musical Poblats Maritim
  • 20 mei: Societat Ateneu Musical del Port
  • 27 mei: Agrupació Musical Santa Cecilia del Gra
  • 03 juni: Centre de Música i Dansa de Natzaret
  • 10 juni: Societat Musical Poblats Maritims
  • 17 juni: Societat Musical Unió de Pescador

Tijd
12:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina

13 mei: Rommelmarkt bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt.

Tijd
08:00 – 14:00 uur

Locatie
Plaza de Luis Casanova

Mestalla

Tot en met 18 mei: Festival Internacional de Cortometrajes Radio City
In Radio City is voor de achttiende keer het Internationale Festival van korte films te zien. Films uit Valencia, maar ook uit de rest van Spanje en Europa. Het merendeel is -logischerwijs- in de Spaanse taal, maar mocht je geïnteresseerd zijn, loop dan zeker naar binnen bij Radio City. De entree is gratis en de films zijn echt heel kort. Vanaf maandag 16 april elke zondag en maandag tot en met 18 mei!

Tijd
20:00 uur

Locatie
Radio City, Calle Santa Teresa 19

radio-city

Tot en met 27 mei: Okuda!
Tijdens Fallas was een van de kunstwerken dat in het oog sprong dat van de gemeente Valencia. Gemaakt door Okuda San Miguel, een bekende Spaanse kunstenaar. Dat beeld van Fallas werd op de laatste dag -traditiegetrouw- in de fik gestoken, maar gelukkig maakt Okuda nog heel veel meer. Er is een gratis, zeer kleurrijke tentoonstelling te zien in Centre del Carme tot en met 27 mei 2018!

Tijd
Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 21:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Centre del Carme, Calle Museo 2

okuda-fallas-valencia

Onthoud dat op zondag altijd alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de prachtige Torres de Quart of bezoek het museum Centro Arqueológico de la Almoina.