Agenda 25 tot en met 29 mei 2018

agenda-tango-valencia

Bekijk hier de agenda vol activiteiten dit weekend in Valencia! Er is overal in de stad wel iets te beleven, zoals een keramiekmarkt en een groot festival in Jardín de Viveros met gastronomie, kraampjes en muziek. Er zijn gratis concerten op de mooiste plekken en nog veel meer. Geniet!

25 tot en met 27 mei: Palo Market Fest!
Er wordt hier al weken naaruit gekeken: de derde editie van het Palo Market Fest in Jardín de Viveros. Een festival met foodtrucks, veel muziek, gastronomie, kraampjes en andere activiteiten waar je gewoon bij wil zijn! En dat ook nog eens in een van de leukste parken van de stad.

Prijs
€7,00 aan de kassa
€5,00 online
€10,00 voor een 3-daags abonnement
Gratis voor kinderen onder de 12 jaar en voor gepensioneerden.

Tijd
Vrijdag van 18:00 tot 00:00 uur
Zaterdag van 12:00 tot 00:00 uur
Zondag van 12:00 tot 20:00 uur

Vanwege de veiligheid is er plek voor maximaal 3500 bezoekers.

Locatie
Jardín de Viveros

jardin-de-viveros

25 mei tot en met 3 juni: Mosselfeest!
Wist je dat Valencianen eigen mosselen heeft? Dit zijn de clòtxinas. Ze zijn ietwat kleiner dan de normale mossel, maar hebben wel veel meer smaak. Houden wij van! En speciaal voor deze Valenciaanse mosseltjes, is er dit weekend een feest in Mercado de Colón. Alle restaurantjes in de markthal bieden speciale clotxina-menu’s aan voor een leuke prijs. Zo kun je bij Mi Cub voor €6,00 een portie gestoomde clotxinas krijgen of voor €5,50 een portie clotxinas met speciale marinering.

Locatie
Carrer de Jorge Juan, 19

mi-cub

25 mei: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes met natuurlijk een geweldig decor! Zorg dat je op tijd bent voor een goede plek.

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Adres
Avenida Autopista del Saler, 7.

agenda-conciertos-lago-valencia

25 mei: Openluchtbioscoop
Georganiseerd door de Bibliotheek van Valencia en het leuke barretje Rivendel Restobar: een openluchtbioscoop! De hele maand mei kun je op vrijdagavond gratis genieten van een korte film van eigen bodem, oftewel een Valenciaanse film. Er is plek voor 200 man, dus als je geïnteresseerd bent: zorg dat je er op tijd bent.

De film van deze vrijdag is: “Las que faltaban”. Een documentaire waarin de band Mafalda gevolgd wordt tijdens hun laatste tournee. En vooral hierbij de reflectie op het machogedrag binnen de muziekwereld.

Tijd
21:30 uur (de documentaire duurt 38 minuten)

Entree
Gratis

Locatie
Calle Hospital, bij de ingang van de bibliotheek, tegenover Rivendel Restobar.

Agenda-Biblioteca-Valencia

26 mei: Wereldrecord in Mestalla!
Valencia wil dolgraag in het Guiness Book of Records komen en jij kunt daarbij helpen! Hoe? Door mee te lopen in het grootste orkest ter wereld! Althans, die poging wordt zaterdag gedaan. Het is de bedoeling dat vanaf 19:00 uur meer dan 20.000 muzikanten door de straten richting voetbalstadion Mestalla gaan lopen. Daar zal aansluitend om 21:00 uur een groots concert gegeven worden waar je ook bij kunt zijn.

Prijs
Meelopen in de optocht is gratis
Het concert om 21:00 uur bewonderen in het voetbalstadion kost tussen de €6,00 en €10,00. Plek voor maximaal 11.000 toeschouwers. Kaarten koop je hier.

Tijden
19:00 tot 20:00 uur: Optocht richting Mestalla
19:00 uur: Deuren open van Mestalla
21:00 uur: Begin van het concert in Mestalla
00:00 uur: Einde concert

Locatie
Avenida de Suècia, s/n

Mestalla

27 mei: Rommelmarkt bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt.

Tijd
08:00 – 14:00 uur

Locatie
Plaza de Luis Casanova

Mestalla

27 mei: Tango!
Op het mooie plein Plaza de la Virgen gaan de voetjes van de vloer. Je kunt hier namelijk genieten van de mooie Spaanse dans tango!

Tijden
12:00 uur – 14:00 uur

Website
Kijk hier op de website van de vereniging

Locatie
Plaza de la Virgen

agenda-tango-valencia

27 mei: Openluchtconcert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een klein prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elk uit een ander district van de stad. Hieronder alle data:

  • 27 mei: Agrupació Musical Santa Cecilia del Gra
  • 03 juni: Centre de Música i Dansa de Natzaret
  • 10 juni: Societat Musical Poblats Maritims
  • 17 juni: Societat Musical Unió de Pescador

Tijd
12:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina

Tot en met 27 mei: Okuda!
Tijdens Fallas was een van de kunstwerken dat in het oog sprong dat van de gemeente Valencia. Gemaakt door Okuda San Miguel, een bekende Spaanse kunstenaar. Dat beeld van Fallas werd op de laatste dag -traditiegetrouw- in de fik gestoken, maar gelukkig maakt Okuda nog heel veel meer. Er is een gratis, zeer kleurrijke tentoonstelling te zien in Centre del Carme tot en met 27 mei 2018!

Tijd
Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 21:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Centre del Carme, Calle Museo 2

okuda-fallas-valencia

Tot en met 31 mei: Keramiekmarkt!
Traditiegetrouw is er elk jaar vanaf Día de la Virgen een keramiekmarkt op Plaza de la Reina genaamd Mercado de  L’Escuraeta. De markt blijft dan altijd staan tot het feest Corpus Christi, dat dit jaar op 3 juni zal plaatsvinden. Dit jaar staan er iets minder kraampjes vanwege werkzaamheden op het plein. Desalniettemin kun je hier terecht voor allerlei leuke keramiekspulletjes!

Locatie
Plaza de la Reina

De hele maand mei2 tapbiertjes voor de prijs van 1 of een biertje met een tapa voor maar €3,-
Bij restaurant La Querencia kun je de hele maand mei op donderdag, vrijdag en zaterdag van 20:00 uur tot 21:00 uur genieten van 2 tapbiertjes voor de prijs van 1! Eet je er graag een tapa bij? Dan bestel je gewoon een heerlijk biertje. Samen is dat slechts €3,-! Het zijn overigens niet zomaar biertjes. Ze komen uit de Valenciaanse achtertuin en dragen de naam Tyris.

Tijden
Donderdag tot en met zaterdag van 20:00 uur tot 21:00 uur.

Locatie
Calle Pelayo, 32

tyris-valencia