Simalú: Peruaans eten met een vleugje Méditerranée

restaurant-valencia-Simalú

Simalú zit gehuisvest in een van de leukste straten in het centrum van Valencia; Calle Caballeros! Hier kun je terecht voor lekkere tapas, goede borrels, diners én een menú del día. Op steenworp afstand van Simalú tref je de prachtige Basílica de la Virgen de los Desamparados, de stadspoorten Torres de Serranos en de gigantische Catedral de Valencia.

Restaurant Simalú heeft een Peruaanse kok en dat zie je terug in het eten. Veel gerechten zijn een combinatie van de Peruaanse keuken met Mediterrane invloeden en dat maakt het dat je hier graag even aanschuift voor een lekker hapje eten. Neem bijvoorbeeld een menú del día. Dat is een dagmenu met een voor- en hoofdgerecht en na een dessert of koffie. Inclusief een drankje en een mandje met brood! Vooraf krijgen we empanadas en een carpaccio van vis.  Daarna kiezen we als hoofdgerecht voor de typische paella valenciana -met konijn- en die is werkelijk om te smullen! Als postre lekkere room met chocolade.

Het interieur van het restaurant Simalú is redelijk strak en de sfeer is heel ontspannen. Buiten staat een gezellig terras, waar je ’s avonds een lekker glaasje wijn kunt nuttigen. Op warme dagen zit dit terras dan ook helemaal tjokvol. Dat betekent dus een groot deel van het jaar, aangezien het de temperaturen in Valencia bijna elke dag aangenaam zijn.

Een menú del día wordt in Spanje altijd in de middag geserveerd tussen 13:00 uur en 16:00 uur. Daarna of daarvoor kun je het voordelige menu echt niet bestellen. Het kost je dan ook maar tien euro. In het weekend zijn deze menu’s altijd een paar eurootjes duurder.

Prijzen
Kies je voor een menú del día, dan kost dat maar €9,90 per persoon. Voor een glas wijn betaal je circa €2,50 en voor €10,00 heb je al een hele fles.

Adres
Calle Caballeros, 10

Wat vind je ervan?