Sidrería El Molinón: heel veel Asturiaanse tapas!

sidrería-el-molinón

Bij restaurant Sidrería El Molinón eet je Asturiaanse tapas. De regio Asturië ligt in het noordwesten van Spanje en staat bekend om zijn sidra. In dit restaurant schenken ze cider op de traditionele manier: fles boven het hoofd en dan van rechts naar links met een lange straal in het glas. Een glaasje sidra drink je voor of na het eten.

De tapas zijn hier heerlijk en ze hebben er wel vijftig. Kies bijvoorbeeld voor tigres. Dit zijn mosselen gevuld met visragout met een paneerlaagje eromheen, ook wel croquetas de mejillón genoemd. Of albóndigas. Dan denk je misschien aan een bakje met een aantal gehaktballetjes in tomatensaus, maar bij dit restaurant krijg je grote gehaktballen prachtig geserveerd. Neem voor de frisheid Tronco de Bonito (tonijn) met zachte zoete paprika, zilveruitjes en olijven.

Vaak ontbreken de groenten als je uiteten gaat, maar dat hoeft natuurlijk niet. Pimientos de Padrón zijn kleine zachte groene pepers besprenkeld met zout. Ze zijn zoet, maar pas op, het kan zijn dat je net een heel pittige treft! Leuk voor je gezelschap om jou rood te zien aanlopen, maar minder fijn voor jezelf.

Tijden
Maandag tot en met woensdag: 20:00 uur tot 00:00 uur
Donderdag tot en met zondag: 13:00 uur tot 00:00 uur

Adres
Carrer de la Bosseria, 40

Wat vind je ervan?