Zalamera: meer dan een bed & breakfast!

hotel-zalamera-valencia

Slaap via ¡NOS VEMOS! met korting bij Zalamera B&B én ontvang een heerlijke fles wijn als welkomstcadeau op je kamer.

Hoe werkt het?
1. Ga naar de website van Zalamera B&B
2. Gebruik de kortingscode nosvemos en voer die in als promotiecode
3. Mail ons na het reserveren de boekingsbevestiging: nos.vemos.valencia@gmail.com
4. Geef in deze mail aan of je liever rode of witte wijn op je kamer hebt
5. Bij aankomst staat de fles wijn op je te wachten!

Haga una reserva en Zalamera B&B con un descuento de ¡NOS VEMOS!. Introduzca el código de promoción nosvemos en la página web de Zalamera B&B cuando hagas su reserva y reciba el descuento. Después nos mande la confirmación de la reserva por correo electrónico (nos.vemos.valencia@gmail.com)  y obtenga una botella de vino en su habitación!

Use our promotion code to get a discount on your stay at Zalamera B&B in Valencia! Apply the promotion code nosvemos when you make your reservation online on the website of Zalamera B&B. Send your confirmation of the booking to nos.vemos.valencia@gmail.com and receive a bottle of wine when you’ll arrive!

Zalamera B&B

In Nederland zijn we veel bezig met gezond eten, hergebruik van materialen en klimaatneutrale energievoorzieningen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en houden. En in Valencia zit men ook niet stil, zoals de eigenaren van B&B Zalamera. Een kanttekening hierbij is dat de eigenaren Nederlands zijn. Zij kunnen als voorbeeld fungeren voor de Valencianen. Op het dak van Zalamera liggen bijvoorbeeld zonnepanelen om energie op te wekken.

Met de hotelmanager, wel Spaans, komen we via de eigenaresse van restaurant La Querencia in contact. Volgens haar is Zalamera een heel fijn bed and breakfast. Laten wij dat zelf dan ook maar even gaan testen.

Voor we het weten, checken we in bij Zalamera en belanden we in een prachtige kamer. Deze is ruim, schoon, minimalistisch en heeft zelfs een dakterras voor privégebruik. En er hangen planten, ook in de badkamer! Onze eerste indruk is heel positief. We stallen onze tassen uit en gaan de buurt ontdekken.

De omgeving

Wat ons ten eerste opvalt, is dat Zalamera middenin de Chinese wijk ligt, genaamd Convento Jerusalén. Ver weg van alles? Helemaal niet. Je loopt in 3 minuten naar Estación del Norte en in 8 minuten naar Estación Joaquín Sorolla. Aan de achterkant van het tweede treinstation kun je een auto huren bij de welbekende autoverhuurbedrijven, iets wat wij ook regelmatig doen. Huur een fiets bij ons en je fiets overal zo naartoe.  Hoewel je lopend binnen 10 minuten op het prachtige Plaza del Ayuntamiento staat, waar je op het balkon van het gemeentehuis kunt wuiven. De grote winkelstraat Calle Colón zit om de hoek, net zoals de imposante stierenarena.

En is de wijk druk? Nee, juist heel rustig, maar er is wel veel bedrijvigheid. Goedkoop nagels lakken of haar knippen? Nagelstudio’s en kapsalons zie je hier overal om je heen. Chinese eettentjes en supermarkten eveneens. Elke dinsdag kun je rondsnuffelen bij kraampjes op de markt. Ga eveneens naar de overdekte markt Mercado Municipal Jerusalén.

Hier en daar zitten ook Spaanse winkeltjes, restaurants en barretjes. Raak bijvoorbeeld verdwaald in de grote boekwinkel Librerias París Valencia. Of drink een koffietje bij Los Molinos, een typisch Spaans barretje met sinds jaar en dag dezelfde aimabele eigenaar.

De slaapkamer

’s Avonds keren wij terug naar Zalamera en wordt het tijd om te slapen. Het is donker, maar de kamer heeft veel lampen, waardoor je voor elke ruimte en elk tijdstip de juiste verlichting kunt gebruiken. Er staat een klein bureautje met daarop een waterkoker, twee kopjes en enkele theezakjes, dus we drinken nog even een kopje thee voor het slapengaan. Daarna duiken wij het bed in en dat ligt heerlijk; niet hard, niet zacht en warm. Perfect voor een fijne nachtrust. Een goede hulp daarbij is de stilte buiten en dus ook binnen. Daardoor kunnen we de ramen op een kiertje zetten voor frisse buitenlucht.

’s Ochtends onder de heerlijk warme douche met grote douchekop. Aankleden en hup naar de ontbijtkamer. Zo, dat ziet er allemaal lekker uit!

Het ontbijt

Gezond en hip! Op de bar staan allemaal schaaltjes met daarin vers fruit, zoals kiwi, granaatappelpitjes, banaan en dadels. Deze kun je lekker in je yoghurt doen, met granen en chiazaad. Of neem een geroosterd broodje met avocado en verse tomatensaus en puntjes queso Manchego. Kleine croissantjes en kokosmakronen voor de zoetigheid. En daarbij thee in een hip theepotje of een lekkere cortado. Wij nemen van alles wat. Je moet natuurlijk wel weten waarover je schrijft. Twee belangrijke details: je ontbijt is afkomstig van de markthal om de hoek en/of faitrade.

Het dakterras

Alle gasten van Zalamera kunnen ontspannen op het grote dakterras aan de achterkant van het B&B. Ontbijt hier, lees een boekje, bekijk wat er allemaal te beleven valt in Valencia op onze website, drink een verfrissend drankje of luier gewoon een beetje.

Kamers

Alleen in Valencia? Ook dan kun je hier lekker slapen op een eenpersoonskamer met eengedeelde badkamer. Wel met z’n tweeën op één kamer, maar een eigen bed? Ook dat is mogelijk. Als je met twee personen bent, kun je kiezen tussen een eigen en gedeelde badkamer. Dus kies wat het beste bij jou past.

Fietsverhuur

Valencia is de stad bij uitstek om met de fiets te ontdekken. Bij Zalamera zijn er fietsen te huur. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Adres

Calle Pelayo, 44

Website

Ga hier naar de website

Importante
Las fotografías en este sitio web www.nosvemos.nl son propiedad de los autores de este sitio web. No se puede utilizar ni copiar estas fotos.