Almalibre Açaí Bar: hip, gezond en lekker!

almalibre-açai-bar

Of je nou into superfoods bent of juist helemaal niet; een Açaí Bowl bij Almalibre wil je proeven! Wij hadden eerlijk gezegd geen flauw benul wat het was, maar na 1 hap waren we al verkocht. Hier moet je naartoe!

Açaí Bowl?
Wat is een Açaí Bowl? Die is gemaakt van de Açaí-bes, een grote donkerblauw paarse bes die in de Amazone groeit. Een paar jaar geleden werd dit besje ineens helemaal hip en zou je van allerlei kwaaltjes afhelpen. Daar verschillen de meningen over, maar lekker is het wel! Het smaakt een beetje naar blauwe bes, maar heeft ook iets weg van chocolade en is superfris.
In een Açaí Bowl zitten gepureerde Açaí-bessen en daaraan toegevoegd allerlei verschillende ingrediënten. Zo kun je een bowl eten met banaan en muesli erbij of eentje met aardbeien, kokos en noten.

Tja, welke bowl moet je nou kiezen? Wij kozen voor de Pájaro Loco (met hennepzaad, papaver en pompoen) en de Surfista de Algarve (met aardbeien, pindakaasachtige kruimels en lijnzaad). Allebei zéér aan te raden, met name de laatste.

Quinoa-burgers en vega-hotdogs
Tot zover de introductie van deze Açaí Bowl. Dit is waar Almalibre bekend om staat. Dit leuke tentje is ruim twee jaar open en zó leuk om er te zitten. Ze serveren er dus allerlei verschillende Açaí Bowls, maar je kunt er ook terecht voor heerlijke salades, burgers en lekkere broodjes. Let wel: alles is vegetarisch. Dus hier zijn de hamburgers vervangen voor quinoa-burgers, staan er vega-hotdogs op de kaart en bevatten alle salades enkel groente, fruit, noten en zaden.

Cocktails
Ook leuk: ze hebben heel veel cocktails (elk met een Almalibre-tintje), allerlei biertjes, zoals een spelt-blond-biertje en verder lekkere koffie en goede smoothies!

Almalibre heeft een gezellig interieur met kleurrijke tafels en stoelen en buiten staat een terrasje langs de muur.

Dus of je hier nou wilt ontbijten, lunchen of coctèles drinken; bij Almalibre zit je altijd goed! En heb je je buik vol, dan koop je nog even iets leuks bij Cecilia Plaza.

Prijzen
De Açaí Bowls zijn er in 4 groottes en de prijzen liggen tussen de €3,50 en de €11,50. Wij kozen voor een oferta (aanbieding), namelijk de kleinste samen met een koffie of thee voor €4,50. En zo’n kleine bowl is was voor ons zeker al voldoende! De burgers kosten tussen de €6,- en €7,-, salades tussen de €6,- en €9,- en broodjes beginnen vanaf €4,50.

Website
Voor meer info en de kaart kun je ook even op de website van Almalibe kijken!

Adres
Carrer de Roteros, 16

Wat vind je ervan?