Palacio del Almirante: gotiek uit de middeleeuwen

palacio-almirante

Palacio del Almirante is een paleis uit de middeleeuwen. Achter dit optrekje vind je het voormalige badhuis Baños del Almirante. In Valencia staan heel veel mooie paleizen. Vaak kun je op de zondag en feestdagen deze paleizen gratis bezoeken, zo ook Palacio del Almirante.

El Palacio de los Almirantes de Aragón

Net als Baños del Almirante stamt Palacio del Almirante uit de middeleeuwen. De officiële benaming is El Palacio de los Almirantes de Aragón en heeft een gotische stijl. In de achttiende eeuw werd dit paleis gerenoveerd. Later in 1925 vond men het tijd voor een aantal aanpassingen en die zijn destijds uitgevoerd door de architect Joaquín Rieta Sister. Tegenwoordig zetelt La Consellería de Economía y Hacienda in het Palacio del Almirante.

Palacio del Almirante

Als je door de gang van het paleis loopt, kom je uit op een prachtige binnenplaats. Deze heeft mooie bogen in een puntige vorm. Als je nog wat tijd over hebt, kun je naar een expositie op de eerste verdieping. Hier tref je kunstwerken van steen. De buitenkant van dit paleis doet sober aan, wat te wijten is aan de werkzaamheden in de achttiende eeuw. Die tijd staat bekend om het bouwen en verbouwen van panden in een sobere stijl.

Openingstijden

Dinsdag tot en met woensdag: 10:00 uur tot 18:00 uur
Zaterdag en zondag: 9:00 uur tot 14:00 uur

Prijzen

Gratis

Website

Ga hier naar de website van de gemeente

Locatie

Carrer del Palau, 12-14