Agenda 14 tot en met 18 februari 2018

valencia

Op woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. Tijd om met je liefje van al het moois in Valencia te genieten. Maar daarnaast kun je eind deze week ook weer gratis naar allerlei bezienswaardigheden en musea. En wat te denken van het maandelijkse evenement El Fabuloso? Bekijk de agenda hier.

14 februari: Valentijnsdag
Je kunt vandaag hand in hand wandelen in de mooie parken van Valencia. De twee meest romantische zijn dan wel Jardín de Viveros en het kleine Jardín de Monforte. En ’s avonds dineer je samen met je liefje in een goed restaurant. Doe hier inspiratie op.

Viva-Mascaraque

14 tot en met 18 februari: antiekmarkt, dans en muziek
Op het gezellige plein van Mercado de Tapineria kun je lekker eten en drinken op terrasjes, maar ook binnenglippen bij kleine winkeltjes. Bovendien wordt door ondernemers regelmatig een evenement georganiseerd, dat bestaat uit exposities, antiek, dans en muziek. Dit heet El Fabuloso.

Locatie
Carrer de la Tapineria

Website
Kijk op de website voor meer informatie over het aanbod

tapineria

18 februari: gratis maar musea en bezienswaardigheden
Elke zondag in Valencia kun je in heel veel musea kunst snuiven en bezienswaardigheden betreden. Ga voor heel veel inspiratie hiernaartoe.

torres-serranos

Tot en met 19 maart: Sorolla. Un jardín para pintar
De bekende Valenciaanse schilder zijn kunstwerken kun je bewonderen. Zijn onderwerpen waren portretten, landschappen en kunst met sociale en culturele thema’s. Hij is het meest bekend dankzij zijn realistische kunstwerken. Hoewel hij op latere leeftijd zich ook met het impressionisme bezig hield. Als je zijn collectie van dichtbij wilt aanschouwen, ga dan naar Centro Cultural Bancaja. Bovendien is het helemaal gratis. Op vrijdag en zaterdag kun je om 18:30 uur zelfs een gratis rondleiding krijgen. Daarvoor moet je je wel inschrijven door middel van de elektronische post. Klik hier om het e-mailadres te openen.

Openingstijden
Maandag: 10:00 tot 14:00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10:00 tot 14:00 uur en 17:00 tot 21:00 uur 18:30 h.

Prijzen
Gratis entree

Locatie
Plaza de Tetuán, 23

Website
Voor meer informatie kun je terecht op de website

sorolla