Pink Revolution IPA: gebrouwen door stoere Spaanse vrouwen

valencia-blog-bier-pink-revolution

Ter ere van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019, in het Spaans Día de las Mujeres, hebben Spaanse vrouwelijke bierbrouwers hun krachten gebundeld. De bierbrouwsters zijn aangesloten bij het Internationale Pink Boots Society en hebben gezamenlijk een bier gebrouwen: Pink Revolution IPA!

Pink Revolution IPA: gebrouwen door Spaanse vrouwen

Pink Boots Society

De organisatie Pink Boots Society komt uit de Verenigde Staten en bestaat sinds 2008. De bedoeling van de organisatie is het helpen, steunen, plezieren, onderwijzen en inspireren van vrouwelijke bierbrouwers over de hele wereld.

Spaanse bierbrouwsters

Spanje heeft ook een delegatie van de Pink Boots Society en daar zijn nationaal inmiddels al vijftig vrouwen aan verbonden. Deze vrouwen komen in de week van Internationale Vrouwendag verdeeld over zes zones in Spanje bijeen om een speciaalbier te brouwen, de Pink Revolution IPA. Een van deze zones is Valencia/Murcia en vrouwelijke bierbrouwers uit de leukste, kleinste en oudste brouwerijen zijn bijeengekomen om de ontwikkeling van dit bier in gang te zetten!

De smaak

De Pink Revolution is een IPA, oftewel een India Pale Ale. Een bekende term binnen speciaalbierland. “Krachtig en revolutionair”. Droog en fruitig waarbij de hop duidelijk aanwezig is. Het speciaalbier symboliseert de vrouwelijke brouwers: in eerste instantie komt het biertje krachtig over, maar uiteindelijk blijkt-ie toch vrij zacht te zijn.

valencia-blog-bier-pink-revolution

2000 liter

Het speciaalbier wordt ontwikkeld bij Cervezas Alegría, een brouwerij in het dorpje Massanassa net buiten Valencia. De bedoeling is om in eerste instantie 2000 liter bier te produceren. Naar verwachting staan de eerste flesjes in april in de winkel en onder andere ook bij Cervezas del Mercado in Valencia. Dit is een speciaalbierwinkel die je kunt vinden in de markthallen Mercat Central en Mercado de Colón.

Wij waren erbij!

Alle meewerkende brouwerijen zijn maar al te trots op de ontwikkeling van de Pink Revolution IPA en nodigde daarom de pers uit om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. Wij waren daarom ook van de partij en Joanne mocht zelfs een handje helpen! ¡Salud!

Wat vind je ervan?