Mercado de Colón: hipste markthal van Valencia!

mercado-de-colón-valencia-markthal

Mercado de Colón, de hipste markthal van Valencia waar je geweest moet zijn, bevindt zich in de chique wijk achter de winkelstraat Calle Colón. Alleen al om het gebouw moet je hier naartoe en binnen kun je terecht voor een lekkere cocktail,  Spaanse tapas en goede koffie.

Mercado de Colón in Valencia

De prachtige markthal is ontworpen door Francisco Mora Berenguer en werd op Kerstavond 1916 met een spectaculair feest in gebruik genomen. Jarenlang was het net als Mercat Central een grote markt vol groente- en fruitzaken en vlees- en viskramen. Maar eind twintigste eeuw raakte de markthal steeds verder in verval. In 2003 is Mercado de Colón daarom volledig opgeknapt en hebben de kraampjes plaatsgemaakt voor allerei eettentjes.

Architectuur

Mercado de Colón heeft een oppervlakte van 3500 vierkante meter en bestaat uit twee verdiepingen. Met name de gevel van de markthal is impresionante! De combinatie van steen, mozaiek en ornamenten is geweldig. En hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Zo zie je sinaasappels en andere groente- en fruitsoorten, een koeienhoofd, planten en nog veel meer. Dit staat allemaal symbool voor wat er ooit in de markt verkocht werd.

Terras in de zon

Deze markthal verschilt duidelijk van Mercat Central en dat maakt het juist leuk om hiernaartoe te gaan. In Mercado de Colón drink je een lekkere cocktail aan de bar of ga je naar het speciaalbiercafé met bieren vanuit heel de wereld, een Japans eettentje, een horchatería en nog heel veel meer. Een leuk eettentje met bijna de hele dag zon is Mi Cub, waar ze lekkere gerechten serveren, lekkere wijnen schenken en waar je altijd even kunt zitten voor een cerveza, cocktail of gin-tonic.

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag: 07:30 uur tot 02:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 07:30 uur tot 03:00 uur 

Website

Ga voor meer info naar de website

Adres

Calle Jorge Juan, 19