Mercado de Colón: hipste markthal van Valencia!

mercado-de-colón

Mercado de Colón, de hipste markthal van Valencia waar je geweest moet zijn, bevindt zich in de chique wijk achter de winkelstraat Calle Colón. Alleen al om het gebouw moet je hier naartoe en binnen kun je terecht voor een lekkere cocktail,  à la minute gemaakt sushi en goede koffie.

De prachtige markthal is ontworpen door Francisco Mora Berenguer en werd op Kerstavond 1916 met een spectaculair feest in gebruik genomen. Jarenlang was het net als Mercat Central een grote markt vol groente- en fruitzaken en vlees- en viskramen. Maar eind twintigste eeuw raakte de markthal steeds verder in verval. In 2003 is Mercado de Colón daarom volledig opgeknapt en zijn de voedselkramen verdwenen. Je vindt er nu onder andere een cocktailbar, een speciaalbiercafé met bieren vanuit heel de wereld, een Japans eettentje, een horchatería en nog heel veel meer. Een leuk eettentje met bijna de hele dag zon is Mi Cub, waar ze lekkere gerechten serveren, lekkere wijnen schenken en waar je altijd even kunt zitten voor een cerveza, cocktail of gin-tonic.

Mercado de Colón heeft een oppervlakte van 3500 vierkante meter en bestaat uit twee verdiepingen. Met name de gevel van de markthal is impresionante! De combinatie van steen, mozaiek en ornamenten is geweldig. En hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Zo zie je sinaasappels en andere groente- en fruitsoorten, een koeienhoofd, planten en nog veel meer. Dit staat allemaal symbool voor wat er ooit in de markt verkocht werd.

Deze markthal verschilt duidelijk van Mercat Central en dat maakt het juist leuk om hiernaartoe te gaan. Bij de ene markthal haal je je verse vis en bij Mercado de Colón zetel je je in een lekkere stoel en drink je een cocktail!

Openingstijden
Maandag tot en met donderdag: 07:30 uur tot 02:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 07:30 uur tot 03:00 uur 

Website
Ga voor meer info naar de website

Adres
Calle Jorge Juan, 19