Edificio de Correos y Telegrafos: prachtig postkantoor

valencia-Edificio-de-Correos-y-Telegrafos-postkantoor

Het prachtige Edificio de Correos y Telegrafos staat tegenover het Ayuntamiento de Valencia. Het gebouw is een van de grote blikvangers van de stad Valencia. Beelden, ornamenten, koepeltjes. Noem het maar op. De Valencianen houden zeker weten van pracht en praal.

Edificio de Correos y Telegrafos

In Nederland sluiten elk jaar postkantoren of worden die gehuisvest in boekhandels, maar in Valencia draait het postkantoor Edificio de Correos y Telegrafos aan het Plaza del Ayuntamiento nog op volle toeren! De oude loketjes en brievenbussen buiten bij de ingang zijn ondertussen gesloten, maar je kunt binnen nog steeds terecht om pakketten en post te versturen of op te halen. En het leuke is: je kunt als toerist dit prachtige gebouw bezoeken!

Miguel Angel Navarro Perez

Edificio de Correos y Telegrafos werd tussen 1915 en 1922 gebouwd en in 1923 in gebruik genomen. De man die dit postkantoor heeft ontworpen, is de uit Zaragoza afkomstige architect Miguel Angel Navarro Perez. De stijl is eclectisch en de achterliggende gedachte van dit architectonisch hoogstandje is ‘vooruitgang’, waarmee de communicatie via poststukken en telegrafen wordt bedoeld.

Buiten aan de voorgevel boven de bogen en drie ramen zie je vijf stenen beelden. Deze symboliseren de vijf continenten. Als je naar binnen loopt, zie je direct het prachtige glazen dak, dat ontworpen is door de gebroeders Mauméjean. In de 370 glazen panelen zie je de wapens van de 48 provincies van Spanje terug. En in het midden aanschouw je het wapen van Valencia met daarop een envelop met een rode zegel. Deze hoofdzaal is rond en door de pilaren doet het heel Romeins aan.

Tip

Denk erom dat je in de hoofdzaal met de koepel geen foto’s neemt van het personeel. De beveiliger zal je daarop attenderen als je dat wel wil doen of al hebt gedaan.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 8:30 uur tot 20:30 uur
Zaterdag: 9:30 uur tot 20:30 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

Prijzen

Het is helemaal gratis

Locatie

Plaza del Ayuntamiento, 24

Wat vind je ervan?