Batalla de Flores: bloemensmijters en meppende dames

Tijdens het festijn Batalla de Flores (bloemengevecht) draait het om dames in klederdracht, praalwagens, anjers en tennisrackets. Bovendien heeft het publiek ook een belangrijke rol. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en werd nu voor de 126ste keer gehouden.

Het evenement begint met een gigantische optocht van praalwagens die worden getrokken door paarden. Daarop zitten prachtig opgemaakte dames in klederdracht en matrozenpakjes te wuiven naar het publiek. Het rondrijden duurt ongeveer een uur. En dan wordt het ook wel tijd voor iets anders. Wij zagen dat vooral toeristen weinig geduld hadden en daarom huiswaarts keerden, hoewel de  omroepster door stemverheffingen probeerde de langdurige optocht amuserend te houden.

Maar gelukkig wachtten wij, want het spektakel brak namelijk toch los. Het betalende publiek, die stoelen en bakken met anjers hadden gereserveerd langs de stoet, smeten met die anjers naar de praalwagendames. Die dames mepten op hun beurt die anjers weer keihard terug naar de smijters. De betalende bezoekers gaven ons gelukkig ook af en toe wat bloemen, zodat wij, samen met onze vrienden Pascal en Manouk, ook konden gooien. Te grappig!

Volgend jaar ook meemaken?
Wil je in 2018 ook naar Batalla de Flores? Boek dan je vakantie in het laatste weekend van juli. Ook bakken met anjers en een stoeltje reserveren? Ga naar www.batalladeflors.com, betaal €30,- en dan kun je met 6 personen helemaal losgaan! Hoef je geen anjers, dan ben je slechts €2,- per persoon kwijt.

Waar?
Paseo de la Alameda

Binnenkort zie je ook de bewegende beelden in de eerstvolgende vlog!

Wat vind je ervan?