Agenda 3 tot en met 6 augustus 2018

albufera-valencia

Er staat ons een warm weekend te wachten! De 40 graden -óf meer!- kan zomaar aangetikt worden deze dagen. Verkoeling in de zee is dus erg welkom. Maar daarbuiten zijn er ook nog allemaal leuke dingen te doen dit weekend in Valencia. Lees daarom de uitgebreide agenda goed door! 

Tot en met 12 augustus: Feria de Atracciones
In het prachtige Jardín del Turia is het al sinds 22 juni een groot feest. Kijk boven de stad uit in het reuzenrad, slinger rond in de octopus, beuk tegen elkaar aan in de botsauto’s en zuig op een lekkere zuurstok!

Locatie
Tussen de brug Puente de la Exposición en de brug Puente de las Flores in Jardín del Turia

feria-de-atracciones-valencia

Tot en met 31 augustus: Gastronomie in meest luxe hotel van Valencia
Tot en met 31 augustus kun je elke vrijdag genieten van een gastronomisch festival in het meest luxe hotel van Valencia: Hotel Las Arenas Balneario Resort! Het festival heet ‘La Gran Plaza Gastronómica’ en er zijn foodtrucks, kraampjes met de lekkerste kazen, hammen en chorizo, broodjes en nog veel meer. De toegang is geheel gratis en je betaalt alleen wat je eet of drinkt. En je hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht op het strand en de zee.

Tijd
20:00 tot 23:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Calle Eugenia Viñes 22-24

Vrijdag, zaterdag en zondag: Groot spektakel bij Ciudad de las Artes y las Ciencias!
Geniet deze zomeravonden van een groots spektakel met water, muziek en lichtshows in de Stad van de Kunst en de Wetenschap! In en rondom het bijbehorende meer ‘El Lago de l’Hemisfèric’ staan enkele grote sculpturen van de Britse artiest Tony Gragg. Deze man, die momenteel ook een grote tentoonstelling in New York heeft, is inmiddels wereldberoemd en onderscheiden met talloze prijzen, omdat hij het beeldhouwwerk weer nieuw leven heeft ingeblazen. Hij gebruikt altijd vele materialen, zoals steen, hout, brons, staal en aluminium. Zijn tentoonstelling in Ciudad de las Artes y las Ciencias heet ‘Six Sculptures’ en is zijn eerste tentoonstelling die ín het water staat.

Om er extra aandacht aan te geven, is er elke donderdag, vrijdag en zaterdag een groots spektakel rondom deze sculpturen. De show duurt maar 5 minuten, dus zorg dat je er op tijd bent! De shows zijn tot en met 1 september te bewonderen.

Tijd
23:00 uur (duur: 5 minuten)

Toegang
Gratis

Locatie
Ciudad de las Artes y las Ciencias

ciudad-artes-ciencias

4 augustus: Bailes regionales!
Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

5 augustus: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

5 augustus: Gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de imposante Catedral de Valencia, ontdek de ondergrondse stad in Centro Arqueológico de la Almoina of bekijk het indrukwekkende paleis: het Keramiekmuseum!

Museo-Nacional-de-Cerámica-valencia

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!
Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

Feestdagen Valencia
Wil je alvast weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

Feestdagen-Valencia-2018