Hemelvaart in Valencia 2017

pleinen-valencia-plaza-del-ayuntamiento

Onderstaande blog is uit 2017. Voor het programma van dit jaar kun je de agenda van 10 tot en met 14 mei 2018 bekijken! 

Ben je met Hemelvaart in Valencia? Lees dan hieronder wat er óp en rond deze dag te doen is!

In Nederland wordt Hemelvaartsdag als een officiële feestdag gezien en zijn de meesten lekker vrij. In Spanje is dat niet het geval. Hoewel hier een enorme hoeveelheid aan katholieke feesten is, wordt er toch minder aandacht aan Hemelvaartsdag besteed. Een soortgelijk feest wordt wel in augustus gevierd; dan vindt de Hemelvaart van Maria plaats, oftewel Ascensión de la Virgen.

Gelukkig is er nog steeds meer dan genoeg te doen de komende dagen!

24 mei – Kus de Heilige Maagd

Voor de katholieken onder ons: zorg ervoor dat je woensdag 24 mei in de rij staat bij La Basílica de la Virgen de los Desamparadores op Plaza de la Virgen. Waarom? Je kunt de hand kussen van de heilige Maagd die tot en met 24 mei in de basiliek staat. Vanaf zeven uur ’s ochtends opent de basiliek haar deuren en sluit pas zodra de allerlaatste persoon haar hand gekust heeft. Vorig jaar waren er ruim 30.000 kussers…

Locatie:
Plaza de la Virgen

25 mei t/m 11 juni – Feest in de wijk Ruzafa

Een van de populairste wijken op dit moment in Valencia is Ruzafa. En in deze wijk is vanaf Hemelvaartsdag van alles te doen! Tot en met 11 juni vindt namelijk de 7e editie van A les Balconades! plaats. Een festival dat om kunst en cultuur draait en waar allerlei activiteiten en workshops georganiseerd worden met dans, theater, kunst en muziek. En bovenal zullen alle prachtige balkons en gevels overal versierd zijn met hedendaagse kunst.

Het begint donderdag 25 mei in Parque de Manuel Granero waar om 20:00uur de officiële opening plaatsvindt. Vanaf 21:00 is er live muziek met een mix van reggae, jazz, funk, Afrobeat en Cubaanse muziek.

Er worden ook tours gegeven zodat je niets hoeft te missen, onder andere in het Duits en Engels.

Kijk voor meer informatie op hun website!

Locatie:
De wijk Ruzafa –
Opening @ Parque Manuel Granero

26 mei t/m 28 mei – Palo Alto Market!

Met al eerdere edities in Madrid en Barcelona, vindt van 26 tot en met 28 mei een groot evenement plaats in Valencia: Palo Alto Market! Een festival met foodtrucks, kleding, decoratie en wat al niet meer! Hier wordt in Valencia al weken naar uitgekeken dus dat belooft wat. Je kunt online je tickets kopen voor €5,-. Het kan ook aan de kassa zelf voor €7,-. 

Tijden:
Vrijdag 26 mei: 18:00 – 00:00
Zaterdag 27 mei: 12:00 – 00:00
Zondag 28 mei: 12:00 – 20:00

Locatie: 
Los Jardínes de Víveros

26 en 28 mei – Livin’ La Vida Loca!

Kon je eind jaren negentig ook niet stoppen met luisteren naar die grote hit van Ricky Martin? Wat een geluk als je dan komend weekend in Valencia bent! Ricky Martin is namelijk te bewonderen op 26 en 28 mei in Plaza de Toros, de stierenarena! 26 mei is uitverkocht, maar voor zondag de 28e zijn er nog kaarten beschikbaar

Locatie:
Plaza de Toros

26 mei – Volksdans bij Mercat Central

Tot en mei eind november kun je elke zaterdagochtend om 11:00 genieten van regionale volksdansen op het het plein bij Mercat Central!

Locatie:
Plaça del Mercat

7 mei t/m 15 juni – Keramiekmarkt

Sinds de 2e zondag van mei en tot en met 15 juni kun je losgaan op de Keramiekmarkt, Mercado de L’Escuraeta! Op Plaza de la Reina staan tientallen kraampjes met het meest prachtige keramiek, zoals schalen, borden en potten. En dat ook nog eens voor leukere prijzen dan in een normale keramiekwinkel! Elke dag vanaf 09:00 zijn de kraampjes geopend.

Locatie:
Plaza de la Reina

5 Comments on “Hemelvaart in Valencia 2017”

  1. Prachtige keramiek, veel keus dus moeilijk om te kiezen. Vlakbij de keramiekmarkt heb je een ijssalon waar het lekkerste ijs van Spanje te koop is.

    1. En de keramiekmarkt is er nog steeds!
      Dus iedereen die naar Valencia komt, kan er nog even rond snuisteren 🙂

Wat vind je ervan?