Fiesta de Arroz: rijstfestival in hartje Valencia!

tastarros-valencia-rijstfestival

Buiten de stad, het platteland van Valencia, liggen ongelooflijk veel rijstvelden. Als je naar natuurgebied Albufera gaat, rijd je er op de weg ernaartoe tussendoor. 

Tastarròs

Het ingrediënt der ingrediënten van Valencia is zonder twijfel: rijst! En die is de basis voor het gerecht paella valenciana, dat oorspronkelijk uit Valencia komt en daar wordt maar al te graag mee gepromoot. Daarom vindt er elk jaar een rijstfestival plaats op Plaza del Ayuntamiento: Tastarròs!

Rijstbad & muziek

In totaal 25 prestigieuze Valenciaanse restaurants presenteerden hun beste rijstgerechten. De Valencianen zijn immers maar wat dol op dit product! Schalen vol paella kwamen voorbij, een deel van het plein was bezaaid met rijstkorrels en een leuk bandje zorgde voor gezellige Ierse folk, waarbij de voetjes van de vloer gingen.

Wederom deed Valencia waar zij goed in is: het presenteren van de geweldige Spaanse gastronomie en cultuur! Ontdek zelf de lekkerste paella bij de beste restaurants van Valencia.

Chef Paella

Zelf paella leren koken? Klik hier en word een Chef Paella!

Bekijk hieronder de vlog met onder andere Fiesta de Arroz

4 Comments on “Fiesta de Arroz: rijstfestival in hartje Valencia!”

  1. Valencia is een geweldige stad, prachtige gebouwen, zowel oud als nieuw. Hele goede restaurants, waar je voor weinig geld super lekker kunt eten en drinken. Veel festiviteiten. Een bruisende en swingende stad met een hele vriendelijke bevolking. Een stad waar je je prettig voelt.
    Kortom, wij komen zeker weer terug

  2. Haha, jullie kunnen altijd weer een weekje terugkomen ☀ Bovendien zijn hier eigenlijk iedere week wel festiviteiten!

Wat vind je ervan?