Runner’s Delight: biertje voor na het sporten

zeta-runner's-delight-valencia

Jaja, een biertje voor na het sporten. De mannen van Zeta, in samenwerking met bierbrouwerij Río Azul uit Sevilla, wilden graag een biertje maken dat je zelfs kunt drinken na het voetballen, hardlopen of fitnessen. Er is immers altijd een excuus voor een lekker verfrissend biertje! Het resultaat heet Runner’s Delight. Wij waren uitgenodigd voor de presentatie van dit biertje, zodat wij ook konden proeven hoe deze speciale ‘uitgave’ smaakt.

Runner’s Delight is een Lemon Goose IPA. Citroen maakt het fris, de IPA staat voor extra hop en een bittertje. De basis bestaat uit pilsmout, havermout en Simcoe-hop, wat bekend staat om zijn aroma’s en bittere tonen. Deze speciaalbier heeft zouttonen, is vrij droog en verfrissend.

Naast de lekkere Zeta genoten we van heerlijke hapjes en leerden we nieuwe mensen kennen, met wie we leuk hebben gekletst over onderhand het mooie Valencia, de hoge temperaturen en de mogelijkheden die deze stad heeft te bieden. Dit alles vond plaats in de prachtige oude markthal Mercado de Colón bij Las Cervezas del Mercado, waar je ook heel veel andere speciaalbieren kunt drinken. Natuurlijk kun je vanaf nu ook hier genieten van Runner’s Delight. Proost! O ja, dit is wel een tijdelijk biertje, dus weer er snel bij!

Voor of na de biertjes lekker eten? Ga dan naar Mi Cub.

Websites
Ga hier naar de website van Zeta
Ga hier naar de webiste van Río Azul
Ga hier naar de website van Las Cervezas del Mercado