Agenda: tot en met 30 november 2017

valencia

12, 19 en 26 november: gratis musea bezoeken

Elke zondag kun je in heel veel musea gratis naar binnen. Bijvoorbeeld in de Galería del Tossal, waar je de oude stadsmuur kunt ontdekken. Of wat denk je van het sprookjesachtige Palacio Marqués de Dos Aguas, waarin het Museo Nacional de Cerámica zit. Beklim de stadstorens Torres de Quart en Torres de Serranos, zodat je over de hele stad Valencia kunt uitkijken. En wat te denken van de prachtige Catedral de Valencia, waar je normaal gesproken €7,- voor een kaartje betaalt. En wat te denken van de oude zijdebeurs La Lonja?!

plaza-reina

16 t/m 30 november: wijnproeverij met tapas

Wist je dat er in de Comunidad Valenciana ongelooflijk veel wijnen worden gemaakt? Je kunt deze heerlijke wijnen proeven tijdens een cata (proeverij) in restaurant La Querencia. En daarbij krijg je ook nog eens de lekkerste tapas!

Op donderdag is de uitleg in het Spaans en Nederlands en op vrijdag in het Nederlands.

Coqué is de Spaanse gastvrouw, Maarten is de Nederlandse gastheer en Joanne de Nederlandse gastvrouw. Als je tijdens, voor of na de wijnproeverij vragen hebt over de stad Valencia, beantwoorden wij die natuurlijk graag!

Graag van tevoren een tafeltje reserveren en dat kan door te mailen naar ¡NOS VEMOS!

Bellen, sms’en of whatsappen kan ook naar: 0031-6 30 267 929

Wil je meer informatie? Klik dan hier.

wijnproeverij

16 t/m 25 november 2017: La Cabana Filmfestival

Filmliefhebber? Dan is La Cabana echt iets voor jou! Van 16 tot en met 25 november vindt LA Cabana plaats. Een filmfestival met alleen maar korte films van 30 tot 60 minuten.

Tijden, prijzen en locaties vind je hier

16 t/m 30 november: Festival Etnomusic

Elk donderdag in november kun je van gratis concerten genieten. Traditionele gemixt met moderne muziek. De band Feten Feten laat de 16de van zich horen. Zij doen je denken aan de dansen fox-trot en wals. Ze gebruiken bijzondere muziekinstrumenten. Ook klinkt er hedendaagse muziek doorheen. Op 23 november is het de beurt aan Besarabia. Zij voeren een mengsel van balkan- en mediteraanse muziek op. Invloeden kun je horen van jazz en flamenco. En dan is het alweer eind november en sluiten Matthieu Saglio en José van El Piru de concertreeks af met eclectic flamenco. Ze spelen flamenco-gitaar en viool. En natuurlijk wordt er gezongen.

Tijden: 20:00 uur
Entree: gratis kaartjes, voordat het concert begint van 10:00 tot 20:00 uur op te halen in de entreehal van het Museu Valencìa d’Etnologia
Locatie: in de Sala Alfons el Magnànim van het Museu Valencìa d’Etnologia
Website: klik hier 

18 november: La Nit del Circ Valencià / La Noche del Circo

In het Teatro Principal aan het Plaza del Ayuntamiento kun je naar een heus circusgala. Dat kost een tientje. En daarvoor, om 19:00 uur kan iedereen GRATIS naar Espectáculo de Calle op het Plaza del Ayuntamiento. Dat betekent dans, acrobatiek, theater en nog veel meer.

Tijden: 19:00 uur en 20:30 uur
Entree: gratis om 19:00 uur en het gala in het theater kost €10,-
Locatie: Plaza del Ayuntamiento, 17
Website: klik hier

19 november 2017: Marathon van Valencia

Deze zondag is Valencia het decor van de marathon! Leuk om aan te moedigen en misschien is er nog wel een plekje vrij om mee te lopen! Geïnteresseerd?

Kijk hier voor meer info

19 en 26 november: Gratis concert in de haven

Tot en met 26 november is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een klein prieel komt elk weekend een andere groep musici samen, iedere groep uit een ander district van de stad.

Zondag 19 november, 12:00: Societat Musical Unió de Pescadors.

Zondag 26 november, 12:00: Centre de Música i Dansa de Natzaret.

Tijden: 12:00 uur
Entree: gratis
Locatie: Calle Muelle de la Aduana

Haven-Valencia

T/m 26 december: Noche de Flamenco

In de bar Radio City ervaar je de Spaanse dans en muziek flamenco. De flamenco-avonden zijn elke dinsdag tot en met 26 december.

Locatie: Santa Teresa, 19

Tijden: 22:30 uur

Prijzen: €15,-. Als je op de website reserveert, ontvang je kortingen op drankjes tot 1:30 uur.

Website: klik hier

Flamenco