Noche de San Juan 2018

noche-de-san-juan-valencia

Noche de San Juan is een grote feestdag in Spanje en wordt in de nacht van 23 op 24 juni gevierd. Dit gebeurt aan de hele kust van Spanje en staat voor de verwelkoming van de zomer! In Valencia lijkt het alsof de hele stad is leeggelopen en iedereen met familie en vrienden op het strand zit. 

Hallo zomer!
Hoewel er verschillende gedachten zijn rondom Noche de San Juan, is de grootste reden dat men de zomer verwelkomt. Nóg meer warmte, nóg meer zon! Families, vrienden, collega’s.., iedereen loopt uit voor dit speciale moment. Alle mensen komen naar het strand van Valencia waar wordt gegeten rondom kampvuurtjes, gezongen, gedanst en gedronken.

Rituelen
Dan volgt om klokslag 00:00 uur een ritueel: je springt over 7 golven in de zee en daarmee verdwijnt alle slechte energie uit je lichaam. Vergeet ook niet over het kampvuurtje heen te springen en een wens te doen!

noche-de-san-juan-valencia

Waar?
In Valencia wordt Noche de San Juan op het gehele strand gevierd, oftewel Playa de las Arenas, Malvarrosa en Patacona. Neem een kleedje mee en genoeg eten, drinken en eventuele zwemspullen voor een nachtelijke plons in de zee.

Wanneer?
In de nacht van 23 op 24 juni 2018.

Aansluitend kun je nog een dansje wagen in bijvoorbeeld Marina Beach Club aan het strand!

Zie onze vlog voor een sfeerimpressie!