Agenda Valencia 14 t/m 18 juni 2018

de-tapas-con-turia

Meine Liebe, er is weer zo veel te doen in Valencia! Het wordt een fantastisch weekend… langweekend! Wat te denken van tapas met bier, het feest der gelijkheid met muziek Fiesta del Orgullo LGTB, concerten, week van de paella en ga zo maar door. Een woord: genieten!

14 tot en met 24 juni: De Tapas con Turia
Wat is Valencia toch fijn, want eigenlijk is er elk weekend wel iets te doen. Vaak voor een klein prijsje, zoals nu: De Tapas Con Turia. Dit is een route van restaurants die meedoen aan een heerlijke aanbieding, zodat je het biertje Turia leert kennen en de deelnemende restaurants. De aanbieding? Een biertje plus een tapa voor maar €2,50. Lekker hoor! Dit kun je bijvoorbeeld uitproberen bij Mi Cub en Viva Mascaraque.

Website
Kijk voor alle deelnemende restaurants op deze website

de-tapas-con-turia

15 juni: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes!

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Locatie
Avenida del Professor López Piñero, 7

agenda-conciertos-lago-valencia

16 juni: Fiesta del Orgullo LGTB
Als een van de meest vrijzinnige steden van Europa viert Valencia natuurlijk een groot feest ter ere van de acceptatie van iedereen! Het feest van de LGTB-trots. En daar mag iedereen bij zijn. Ga naar het centrum van Valencia en dans mee op de muziek.

Tijd
21:30 uur

Website
Ga hier naar de website van de organisatie Lambda

Locatie
Plaza del Ayuntamiento

fiesta-del-orgullo

Tot en met 17 juni: La Semana de Paella
Paella kent zijn oorsprong in Valencia! Het vaak gebruikte recept bestaat uit rijst, kip, konijn, grote witte bonen, snijbonen en artisjok. En wist je dat ‘paella’ eigenlijk gewoon ‘pan’ betekent in het Valenciaans? Een aantal restaurant heeft voor jou een speciaal menu samengesteld om dubbel en dwars te genieten van paella. Bijvoorbeeld Levante en het restaurant van Marina Beach Club. Het menu bestaat uit een salade, paella, toetje en een lekker biertje. het verschilt per restaurant hoeveel je betaalt, €20,- of €30,-.

Website
Ga hier naar de website voor de deelnemende restaurants

17 juni: Rommelmarkt bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Mestalla

17 juni: Openluchtconcert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een kleine prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elke uit een ander district van de stad. Deze keer een optreden van Societat Musical Unió de Pescador.

Tijd
12:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina

17 juni: gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de prachtige Torres de Quart, bezoek het museum Centro Arqueológico de la Almoina, en bekijk de prachtige oude zijdebeurs La Lonja de la Seda.

18 juni: Placer Bobal
Voor alweer het vijfde jaar vindt het wijnfestijn Placer Bobal plaats. In een van de mooie bijgebouwen van hotel Las Arenas kun je wijn slurpen uit de regio Utiel-Requena. Je hebt genoeg te proeven, want 24 bodegas hebben hun kraampje gestald. Als je naar het strand bent geweest, kun je hier je dag compleet maken. Daarvoor of daarna nog even eten bij een goede strandtent. Helemaal top!

Website
Ga hier naar de website voor alle deelnemende bodegas

Tijd
20:00 tot 21:30 uur

Locatie
Calle Eugenia Viñes, 22-24

placer-bobal-2018-valencia

Tot en met 30 juni: Star Wars
Ben jij helemaal gek van Star Wars? Dan kun je in Valencia je blijdschap niet op, want hier kun je alle figuren van Star Wars zien tijdens Expo-Wars. Op deze expositie tref je de grootste privé-collectie aan van Spanje, zoals replica’s van de hoofdrolspelers. Voorbeelden zijn Han Solo, Fett en Darth Vader. Of denk aan androides C3PO en R2D2. Maar er is meer, want het universumschip van George Lucas staat hier. O ja, niet te vergeten, de laserzwaarden.

Website
Ga hier naar de website: Star Wars

Locatie
Bulevar Sur, esq. calle Pío IX
(Espai Rambleta)