Agenda 7 tot en met 11 juni 2018

Gin-Tap-Tapineria-Bernarda-Valencia

De komende dagen staat de agenda van Valencia weer bomvol leuke activiteiten. Shop je helemaal suf tijdens Valencia Shopening Night. Ontdek je leukste Star Wars-helden. Proef lekkere wijnen en waag een dansje.

7 juni: Valencia Shopening Night
Winkelen totdat je erbij neervalt, van 20:00 uur tot 00:00 uur. Je krijgt bij 200 winkels extra kortingen, een lekkere cóctel, chocoladebonbon of/en popcorn. Bovendien kun je genieten van optredens van zangers en deejays.

Tijden
20:00 uur tot 00:00 uur

Website 
Ga hier naar de website van Valencia Shopening Night

8, 9 en 10 juni: Wijnweekend
Op het pleintje van Mercado de Tapinería wordt steeds meer georganiseerd. Eigenlijk is er elk weekend wel iets leuks te doen. Deze dagen kun je bijvoorbeeld lekkere wijntjes proeven, tapas eten en ondertussen genieten van leuke muziek. Negen bodega’s komen om jou hun wijnen te laten ervaren.

Tijden
Vrijdag: 17:00 uur tot 22:00 uur
Zaterdag: 12:00 uur tot 22:00 uur
Zondag: 12 tot 22:00 uur

Muziek
Erre: vrijdag 18:30 uur
Bernal: zaterdag 13:00 uur
Yambu: zaterdag 18:00 uur
Erre: zondag 13:00 uur
Latin Ensamble: zondag 18:00 uur

Website
Ga hier naar de website van Mercado de Tapinería

Locatie
Mercado de Tapinería

tapineria

8 juni: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes met natuurlijk een geweldig decor! Zorg dat je op tijd bent voor een goede plek.

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Locatie
Avenida del Professor López Piñero, 7

agenda-conciertos-lago-valencia

10 juni: Rommelmarkt bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 – 14:00 uur

Locatie
Plaza de Luis Casanova

Mestalla

10 juni: Openluchtconcert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een kleine prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elk uit een ander district van de stad. Hieronder alle data:

  • 10 juni: Societat Musical Poblats Maritims
  • 17 juni: Societat Musical Unió de Pescador

Tijd
12:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina

Tot en met 30 juni: Star Wars
Ben jij helemaal gek van Star Wars? Dan kun je in Valencia je blijdschap niet op, want hier kun je alle figuren van Star Wars zien tijdens Expo-Wars. Op deze expositie tref je de grootste privé-collectie aan van Spanje, zoals replica’s van de hoofdrolspelers. Voorbeelden zijn Han Solo, Fett en Darth Vader. Of denk aan androides C3PO en R2D2. Maar er is meer, want het universumschip van George Lucas staat hier. O ja, niet te vergeten, de laserzwaarden.

Website
Ga hier naar de website: Star Wars

Locatie
Bulevar Sur, esq. calle Pío IX
(Espai Rambleta)

Onthoud dat op zondag altijd alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de prachtige Torres de Quart, bezoek het museum Centro Arqueológico de la Almoina, en bekijk de prachtige oude zijdebeurs La Lonja de la Seda.

lonja-seda