Agenda 1 tot en met 4 juni 2018

corpus-christi-valencia

De komende dagen staat jouw agenda in Valencia helemaal vol feesten. Corpus Christi is het belangrijkst met traditionele dansen, muziek en optochten. Als je heupen een beetje los zitten, kun je de tango dansen. Lekkere clotxinas eten tijdens het mosselfeest. Gratis concerten en nog veel meer!

Tot en met 3 juni: Corpus Christi
Vanavond, 1 mei, om 20:00 uur worden de grote beelden ‘Rocas del Corpus’ verplaatst. Deze staan normaal gesproken in het Casa de las Rocas. Daarna vanaf 23:30 uur gaan de voetjes van de vloer met traditionele dansen. Ga hier naar het gehele programma van Corpus Christi.

corpus-christi

1 juni: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes met natuurlijk een geweldig decor! Zorg dat je op tijd bent voor een goede plek.

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Adres
Avenida del Professor López Piñero, 7

agenda-conciertos-lago-valencia

Tot en met 3 juni: Mosselfeest!
Wist je dat Valencianen eigen mosselen heeft? Dit zijn de clòtxinas. Ze zijn ietwat kleiner dan de normale mossel, maar hebben wel veel meer smaak. Houden wij van! En speciaal voor deze Valenciaanse mosseltjes, is er dit weekend een feest in Mercado de Colón. Alle restaurantjes in de markthal bieden speciale clotxina-menu’s aan voor een leuke prijs. Zo kun je bij Mi Cub voor €6,00 een portie gestoomde clotxinas krijgen of voor €5,50 een portie clotxinas met speciale marinering.

Locatie
Carrer de Jorge Juan, 19

mi-cub

2 juni: Tango!
Op het mooie plein Plaza de Almoina gaan de voetjes van de vloer. Je kunt hier namelijk genieten van de Spaanse dans tango!

Tijden
17:00 uur – 19:00 uur

Website
Kijk hier op de website van de vereniging

Locatie
Plaza de Almoina

Centro-Arqueológico-Almoina

3 juni: Rommelmarkt bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 – 14:00 uur

Locatie
Plaza de Luis Casanova

Mestalla

3 juni: Openluchtconcert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een kleine prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elk uit een ander district van de stad. Hieronder alle data:

  • 03 juni: Centre de Música i Dansa de Natzaret
  • 10 juni: Societat Musical Poblats Maritims
  • 17 juni: Societat Musical Unió de Pescador

Tijd
12:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina