Agenda 21 tot en met 25 juni 2018

plaza-del-ayuntamiento-valencia

In de agenda van Valencia 21 juni tot en met 25 juni tref je weer superleuke activiteiten. Zoals gewoonlijk gaan die vaak gepaard met wijn en bier. We beginnen met de Beer Experience, gaan door met De Tapas Con Turia, ontspannen met een wijntje bij Lago de Conciertos en doen iets cultureels op zondag, want dan kun je bijna alle musea gratis bezoeken. Proost!

21 tot en met 24 juni: Beer Experience
Bier, bier, bier! Op Mercado de Tapinería proef je de lekkerste speciaalbiertjes en eet je smakelijk Mexicaans en mediteraans. Ondertussen zijn er optredens van leuke bands!

Tijden Bierfeest
Donderdag 21 juni: 19:30 – 22:00 uur
Vrijdag 22 juni: 19:30 – 22:00 uur
Zaterdag 23 juni: 12:30 – 17:00 uur en 19:30 – 22:00 uur
Zondag 24 juni: 12:30 – 16:00 uur

Optredens
Vrijdag 22 juni 20:00 uur: Carmela En Drama
Zaterdag 13:00 uur: Alex Finarda
Zaterdag 20:00 uur: Saul Vanaclocha
Zondag 13:00 uur: Honor Witke

Bierproeverij
Meld je hier aan voor een bierproeverij.

Website
Ga hier naar de website voor meer informatie

beer-experience-mercado-de-tapineria-valencia

22 juni tot en met 12 augustus: Feria de Atracciones
In het prachtige Jardín del Turia is het vanaf 22 juni een groot feest. Kijk boven de stad uit in het reuzenrat, slinger rond in de octopus, beuk tegen elkaar aan in de botsauto’s en zuig op een lekkere zuurstok!

Locatie
Tussen de brug Puente de la Exposición en de brug Puente de las Flores in Jardín del Turia

22 juni: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes!

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Locatie
Avenida del Professor López Piñero, 7

lago-de-conciertos-valencia

23 juni: Bailes regionales!
Vanaf zaterdag 23 juni kun je iedere zaterdag genieten van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central

23 op 24 juni: Noche de San Juan
Vier de meest magische Valenciaanse nacht van 23 op 24 juni op het strand! Het is dan namelijk de Noche de San Juan waarbij men de verwelkoming van de zomer viert! De precieze betekenis en alle info over dit bijzondere feest, lees je hier!

noche-de-san-juan-valencia

Tot en met 24 juni: De Tapas con Turia
Wat is Valencia toch fijn, want eigenlijk is er elk weekend wel iets te doen. Vaak voor een klein prijsje, zoals nu: De Tapas Con Turia. Dit is een route van restaurants die meedoen aan een heerlijke aanbieding, zodat je het biertje Turia leert kennen en de deelnemende restaurants. De aanbieding? Een biertje plus een tapa voor maar €2,50. Lekker hoor! Dit kun je bijvoorbeeld uitproberen bij Mi Cub en Viva Mascaraque.

Website
Kijk voor alle deelnemende restaurants op deze website

de-tapas-con-turia

24 juni: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Tickets-Mestalla-Valencia

24 juni: gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de prachtige Torres de Serranos, bezoek het museum Museo Nacional de Cerámica, en bekijk de prachtige oude zijdebeurs Palau de Cervelló.

Tot en met 30 juni: Star Wars
Ben jij helemaal gek van Star Wars? Dan kun je in Valencia je blijdschap niet op, want hier kun je alle figuren van Star Wars zien tijdens Expo-Wars. Op deze expositie tref je de grootste privé-collectie aan van Spanje, zoals replica’s van de hoofdrolspelers. Voorbeelden zijn Han Solo, Fett en Darth Vader. Of denk aan androides C3PO en R2D2. Maar er is meer, want het universumschip van George Lucas staat hier. O ja, niet te vergeten, de laserzwaarden.

Website
Ga hier naar de website: Star Wars

Locatie
Bulevar Sur, esq. calle Pío IX
(Espai Rambleta)