Weekendagenda 3 en 4 februari 2018

Agenda-Ruzafa

Wat ga jij dit weekend doen in Valencia? Bekijk het in deze weekendagenda. Je kunt genieten van muziek aan de haven en een traditionele markt in de wijk Ruzafa. En je kunt natuurlijk altijd heerlijk uiteten, op stap, naar musea, parken, de dierentuin en bezienswaardigheden

Zaterdag 3 februari: Concerts de la Marina
Spanje is natuurlijk het land van temperamentvolle muziek. In Valencia kun je gratis genieten van live-muziek aan de haven, ook wel Marina de Valencia genoemd. Optredens zijn er van Mujeres en Mar. De optredens beginnen om 11:30 uur en duren tot 14:30 uur. Tijdens luisteren, meezingen en dansen, drink je een lekker biertje van Alhambra. Dat is een van de toppertjes van Spanje uit Granada.

Er komen vele muziekstijlen voorbij. Te denken valt aan rock, pop, garaje, jazz, surf, elektronica en folklore.
Bijna elke zaterdag in de maanden februari, maart, april en mei geven bands optredens in Marina de Valencia.

Tijden
11:30 uur tot 14:30 uur

Prijzen
Gratis

Website
Op de website van La Marina de València kun je het complete programma bekijken

Locatie
Muelle de la Aduana / Marina de Valencia

Haven-Valencia

Zaterdag 3 en zondag 4 februari: Mercat Tradicional
Rustig rondstruinen op de traditionele markt in het hart van de wijk Ruzafa. Dit weekend wordt uitgepakt met de leukste producten uit España. Wat dacht je van lekkere zeepjes, geurige wierook en leuk speelgoed. Daarnaast liggen er ook heerlijke producten, zoals kaas, worst en chocolade.

Locaties
Doctor Serrano, Calle Carlos Cervera en Calle Clero

mercat

Tot en met 19 maart: Sorolla. Un jardín para pintar
De bekende Valenciaanse schilder zijn kunstwerken kun je bewonderen. Zijn onderwerpen waren portretten, landschappen en kunst met sociale en culturele thema’s. Hij is het meest bekend dankzij zijn realistische kunstwerken. Hoewel hij op latere leeftijd zich ook met het impressionisme bezig hield. Als je zijn collectie van dichtbij wilt aanschouwen, ga dan naar Centro Cultural Bancaja. Bovendien is het helemaal gratis. Op vrijdag en zaterdag kun je om 18:30 uur zelfs een gratis rondleiding krijgen. Daarvoor moet je je wel inschrijven door middel van de elektronische post. Klik hier om het e-mailadres te openen.

Openingstijden
Maandag: 10:00 tot 14:00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10:00 tot 14:00 uur en 17:00 tot 21:00 uur 18:30 h.

Prijzen
Gratis entree

Locatie
Plaza de Tetuán, 23

Website
Voor meer informatie kun je terecht op de website.

sorolla