Ruta de la Tapa Vegana: ontdek veganistisch Valencia

Ruta-Tapa-Vegana-Valencia-2019

Ruta de la Tapa Vegana is een kennismaking met de veganistische restaurants en barretjes in Valencia. Het idee is dat je bij zo veel tentjes als je wilt, een ‘vegatapa’ kunt proeven voor een klein bedrag. De deelnemende lokalen zitten verspreid door de hele stad Valencia en zo heb je er gelijk een leuke wandeling bij! Ruta de la Tapa Vegana is van 8 tot en met 10 februari 2019.

Ruta de la Tapa Vegana

De Ruta de la Tapa Vegana wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd in Valencia. Enerzijds met het idee dat het een mooie promotie is voor de vele restaurants, barretjes, koffiezaken en bakkerijen die veganistische hapjes serveren. Tegelijkertijd natuurlijk ook voor het welzijn van de dieren die hiermee worden geholpen.

Tapas

Aan deze derde editie doen ruim 50 eetgelegenheden mee. Van typisch vegetarische en veganistische eettentjes tot aan bakkerijen en restaurants die dit steeds meer op hun kaart hebben staan. Het idee is dat elke deelnemende partij enkele hapjes, tapas, aanbiedt voor een vast bedrag: €1,50 per tapa. Dit is exclusief een drankje.

Enkele tapas die je kunt verwachten, zijn: veganistische mini-hamburgers en -pizza’s, worteltaart, gegrilde artisjokken, kikkererwtballetjes, falafelwraps en bosvruchtentaartjes.

Route

Er is geen vaste route die je moet lopen. Je kunt helemaal zelf bepalen naar welke deelnemende restaurants je gaat en zo heb je meteen een leuke wandelroute door de stad!

Restaurants en openingstijden

Alle deelnemende restaurants vindt je op de website van Feria Vegana Valencia. Het verschilt per dag welke restaurants open zijn en elk restaurant hanteert andere openingstijden. Ook is er aangegeven welke restaurants glutenvrije tapas serveert.

De website is volledig in het Spaans, maar als je op ‘La Ruta’ klikt en naar onderen scrollt, dan zie je alle deelnemende partijen met daaronder de openingstijden. Handig om te weten voor de vertaling:

Vrijdag = Viernes
Zaterdag = Sábado
Zondag = Domingo

Kosten

Elke tapa kost €1,50

Data

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari 2019

Hashtag

Feria Vegana Valencia ziet maar al te graag dat men meedoet aan de Ruta de la Tapa Vegana, dus is er een officiële hashtag in het leven geroepen voor deze derde editie:
#3RutaTapaVeganaVLC

Restaurants in Valencia

Benieuwd naar restaurants die wij aanbevelen in Valencia? Bekijk ze allemaal hier!

valencia-restaurant-café-madrid

One Comment on “Ruta de la Tapa Vegana: ontdek veganistisch Valencia”

  1. Es una iniciativa fantástica! ValenPizza estará presente con dos de las pizzas que más nos piden: pizza Turk y pizza Sabrossa, ambas 100% veganas. Si estáis por Valencia y os gustan las pizzas tenéis que venir a la Ruta.

Wat vind je ervan?