Agenda 8 t/m 14 december 2017

valencia-schaatsbaan-plaza-del-ayuntamiento

Inmiddels ademt Valencia een en al Kerst en de meeste activiteiten die de komende dagen plaatsvinden in de stad staan dan ook helemaal in het teken van Navidad!

6 t/m 10 december: Mercado de Tapinería
Kom naar een van de gezelligste pleintjes van Valencia, namelijk Mercado de Tapinería waar dit weekend allerlei kraampjes zijn! Handgemaakte spulletjes, kleding, kunst, noem het maar op. Drink of eet er daarna ook even gezellig en je middag is compleet!

Openingstijden:
Van 11:00 tot 21:00 uur

8 decemberLa Inmaculada Concepción
Twee dagen na Día de la Constitución is het wederom feest in Spanje. Ditmaal La Inmaculado Concepción, oftewel de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Dit viert men altijd 9 maanden voor de geboorte van Maria (8 september). Wat houdt het in? In de katholieke kerk gelooft men dat iedereen geboren wordt met zonden, maar bij Maria was dat niet het geval: onbevlekt. Op 8 december is iedereen vrij, maar wordt er over het algemeen niet iets speciaals georganiseerd. Wel kan het zo zijn dat de meeste winkels in Valencia dicht zijn.

1 december t/m 7 januari 2018: Kerstmarkt op Plaza de la Reina
Zoals elk jaar in Valencia vormt Plaza de la Reina het decor voor een kerstmarkt vol handgemaakte spullen. Er staan een kleine dertig kraampjes met onder andere veel keramiekproducten!

Openingstijden:
Dagelijks van 10:30 tot 14:00 uur en van 16:30 tot 21:00 uur.
25 december en 1 januari is de kerstmarkt de gehele dag geopend en op 31 december alleen in de ochtend.

plaza-de-la-reina-Valencia

1 december t/m 6 januari: Kerstmarkt bij La Lonja
Nog een kerstmarkt, maar dan bij La Lonja de la Seda, vlakbij Mercat Central. Ook hier vind je allerlei kraampjes met de nodige kerstversieringen!

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 09:00 tot 22:00 uur.
Op 24 december is het geopend tot 02:00 uur ’s nachts.
Van 5 op 6 januari is de markt ’s nachts open tot 05:00 uur!

15 november t/m 13 december: Kerstinspiratie in Estación del Norte
Als je nog niet weet hoe je je kerstboom of huis moet versieren met kerststallen, lichtjes en kransjes, loop dan naar het treinstation Estación del Norte. Die is overigens al prachtig versierd, maar hier binnen heeft de bouwmarkt Leroy Marlin een ruimte ingericht met allemaal versierde kerstbomen, variërend van kleur en grootte. Je vindt dit als je het station binnenloopt direct aan de rechterkant in la Sala de los Mosaicos. Iets verderop in de vertrekhal van de treinen zit ook een klein winkeltje dat bijna uit zijn voegen barst vanwege de vele kerstspullen.

Openingstijden:
Dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur.

Valencia

12 december: Noche de Flamenco
In de bar Radio City ervaar je de Spaanse dans flamenco. De flamenco-avonden zijn elke dinsdag tot en met 26 december.

Locatie: Santa Teresa,19

Tijden: 22:30 uur

Prijzen: €15,-. Als je op de website reserveert, ontvang je kortingen op drankjes tot 1:30 uur.

Website: http://radiocityvalencia.es/

Flamenco-valencia