Agenda 5 tot en met 9 april 2018

Rafael-Nadal-Copa-Davis-Valencia

Ben je komend weekend in Valencia? Wat een geluk! Maar ook: maak een planning. Valencia kent geen rust na Fallas en Semana Santa. Er zijn zo veel dingen te doen in de stad, dat we er maar even een agenda van hebben gemaakt. Dan weten we zelf ook hoe we de dagen moeten inplannen 🙂

5 tot en met 9 april: Gastronomisch festival!
Dit is hét eet- en drinkfestijn van de gehele Comunidad Valenciana: Mostra de Vins i Aliments. In het Turia-park staan vijf dagen lang allemaal kraampjes waar je de lekkerste wijnen uit de streek kunt proeven en waar je je buik vol kunt eten aan de beste hammen en kazen en nog heel veel meer. Lees er alles over in onze aparte blog hierover!

cartel-30-mostra-vinos-alimentos-comunidad-valenciana

5 tot en met 8 april: Circus!
Vier dagen lang kun je op vier plekken in de stad genieten van het Internationale Circusfestival Contorsions. Plaza del Ayuntamiento, Parque de Viveros, Teatro El Musical en Espacio La Mutant vormen deze dagen het decor waar je allerlei spectaculaire optredens kunt bewonderen:

Contorsions-Valencia

6 tot en met 8 april: Davis Cup!
De kwartfinales van de Davis Cup zijn dit weekend in Valencia en wél in de stierenarena! De strijd gaat tussen Spanje en Duitsland en de grootste naam die komend weekend de arena betreedt, is niemand minder dan Rafael Nadal! De kaarten zijn voor vrijdag 6 april al uitverkocht en de andere dagen zitten ook bijna vol. Maar je kunt HIER nog een poging wagen.

nadal-copa-davis-valencia

7 april: Kussengevecht! Verplaatst naar 14 april vanwege de regen..
Alsof het qua activiteiten nog niet genoeg is, heeft Valencia bedacht dat het grootste kussengevecht van Spanje dit jaar op Plaza de la Virgen moet plaatsvinden. Dus tik ergens een kussen op de kop en zorg dat je om 18:00 uur klaarstaat op Plaza de la Virgen. Het spektakel, op International Pillow Fight Day (ja, ja), duurt 15 minuutjes!

7 en 8 april: Vliegeren!
Het is te hopen dat er genoeg wind staat, want dit weekend kun je op het strand twee dagen lang genieten van de mooiste vliegers in de lucht! Er komen meer dan 150 internationale piloten, er zijn zo’n 75 shows en er gaan vliegers de lucht in van 30 meter en een gewicht van 800 kilo. De afgelopen edities kwamen er ruim 60.000 mensen af op El Festival de Viento. Gaat dat zien!

strand-valencia

9 april: San Vicente Ferrer
Elk jaar op de tweede maandag na Pasen is het feest in Valencia. Supermarkten zijn dicht, velen leggen hun werk neer en het historische centrum stroomt vol met mensen. Op deze dag wordt namelijk de beschermheilige San Vicente Ferrer geëerd. Door de hele stad staan altaren verspreid en duizenden mensen lopen mee in een grote processie. Lees HIER onze blog terug van vorig jaar waar je meer over het feest kunt lezen. En het programma van 2018 vind je HIER.

san-vicente-ferrer