Agenda 12 tot en met 16 april 2018

tastarros-valencia-rijstfestival

Het is overduidelijk dat de lente begonnen is, want elk weekend lijken er wel meer activiteiten bij te komen in Valencia. Hierbij zetten we de leukste evenementen weer voor je op een rij!

12 tot en met 22 april: Festival Urbano de Extramurs
Dit jaar alweer de 8e editie van dit festival van de wijk Extramurs. Dit is de wijk die begint zodra je onder Torres de Quart doorloopt richting de botanische tuin en waar eveneens restaurant La Malaquita zit. Deze buurt laat graag zien hoeveel talent erin gehuisvest is en doet dit door middel van een groot festival te organiseren van meerdere dagen. Verspreid door de straten en in barretjes, atelier, clubs en meer kun je allerlei activiteiten zien en doen. Het programma is ontzettend uitgebreid en kun je HIER raadplegen, hoewel volledig in het Spaans. Enkele tips:

 • Zaterdag 14 april op Plaza Santa María Micaela gratis activiteiten voor kinderen met om 11:00 uur een show met zeepbellen en om 12:00 uur een circus.
 • Zaterdag 14 april van 19:00 tot 21.00 uur live muziek met de dans swing uit de jaren ’30 (erg populair hier in Valencia). Locatie: calle Pérez Escrich 19
 • Zondag 15 april om 13:00 uur is er een gratis concert van Red River Trio: drie jonge jongens die klassieke muziek spelen. Locatie: Bodega Valero, Carrer del Palleter 51

Tot en met 27 mei 2018 – Okuda!
Tijdens Fallas was een van de kunstwerken dat in het oog sprong dat van de gemeente Valencia. Gemaakt door Okuda San Miguel, een bekende Spaanse kunstenaar. Dat beeld van Fallas werd op de laatste dag -traditiegetrouw- in de fik gestoken, maar gelukkig maakt Okuda nog heel veel meer. Er is een gratis, zeer kleurrijke tentoonstelling te zien in Centre del Carme tot en met 27 mei 2018!

Tijd: dinsdag t/m zondag van 11:00 – 21:00 uur
Entree: gratis
Locatie: Centre del Carme, Calle Museo 2

okuda-fallas-valencia

14 en 15 april: Dansà Valencia!
Geniet van de vele dansoptredens tijdens het dansfestival Dansà Valencia. Op Plaza del Patriarca zijn de optredens gratis te bewonderen en op de andere locaties betaal je entree. Voor alle optreden, verwijzen we je door naar de website van het festival. Dit zijn de tijden van de optredens op Plaza del Patriarca:

Zaterdag 14 april, 13:00 uur: Más o Menos Inquietos
Zondag 15 april, 12:30 uur: Good Girl
Zondag 15 april, 13:00 uur: Volat

Locatie: Plaza del Patriarca

dansa-valencia

14 april: Kussengevecht!
Het grootste kussengevecht van Spanje zou eigenlijk vorige week zaterdag, 7 april, plaatsvinden op International Pillow Fight Day. Maar de regen gooide roet in het eten en dus is het verplaatst naar 14 april. Tik ergens een kussen op de kop en zorg dat je om 18:00 uur klaarstaat op Plaza de la Virgen. Het spektakel duurt 15 minuten.

14 april: Dansá popular!
Hoewel het een week later is, hoort deze avond nog een klein beetje bij San Vicente Ferrer. Waarom? Een van de altaren, die van San Vicent del Mocadoret, organiseert de 32ste editie van de Dansà Popular. Zoveel mogelijk mensen mogen, in klederdracht, meedoen aan deze dansoptocht! Hij begint op Plaza Lopa de Vega en eindigt op Plaza del Mercado bij de Iglesia de los Santos Juanes. Iedereen die mee danst, krijgt daar om 02:00 uur, als het is afgelopen, fartons en horchata.

Tijd: 23:00 – 02:00 uur
Locatie: Plaza Lopa de Vega naar Plaza del Mercado

Onderstaande foto is van de traditionele dans bij de markthal. Dit is geen foto van de Dansà Popular, maar qua kleding zal het er vergelijkbaar uitzien. En dan met nog veel meer mensen erbij.

Volksdansen-Mercat-Central

15 april: TastArròs
Hier waren wij vorig jaar ook bij en dit jaar zeker weer: het rijstfestival! Plaza del Ayuntamiento wordt 15 april omgetoverd tot een grote berg rijst en een en al kraampjes waar de heerlijkste paella- en rijstgerechten worden gemaakt. Jammie!

Vanaf 11:00 uur kun je gaan proeven en tussendoor zijn er op een podium enkele concerten waarbij de voetjes van de vloer mogen!

Locatie: Plaza del Ayuntamiento

Rijstfestival in 2017!

15 april: Rommelmarkt bij het voetbalstadion
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt.

Tijd: 08:00 – 14:00 uur
Locatie: Plaza de Luis Casanova

Mestalla

15 april: elk weekend gratis concert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een klein prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elk uit een ander district van de stad. Hieronder alle data. 

 • 15 april: Societat Ateneu Musical del Port
 • 22 april: Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau
 • 29 april: Centre de Música i Dansa de Natzaret
 • 06 mei: Societat Musical Unió de Pescadors
 • 13 mei: Societat Musical Poblats Maritim
 • 20 mei: Societat Ateneu Musical del Port
 • 27 mei: Agrupació Musical Santa Cecilia del Gra
 • 03 juni: Centre de Música i Dansa de Natzaret
 • 10 juni: Societat Musical Poblats Maritims
 • 17 juni: Societat Musical Unió de Pescador

Tijd: 12:00 uur
Entree: Gratis
Locatie: La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina

16 april tot en met 18 mei: Festival Internacional de Cortometrajes Radio City
In Radio City is voor de achttiende keer het Internationale Festival van korte films te zien. Films uit Valencia, maar ook uit de rest van Spanje en Europa. Het merendeel is -logischerwijs- in de Spaanse taal, maar mocht je geïnteresseerd zijn, loop dan zeker naar binnen bij Radio City. De entree is gratis en de films zijn echt heel kort. Vanaf maandag 16 april elke zondag en maandag tot en met 18 mei!

Tijd: 20:00 uur
Locatie: Radio City, Calle Santa Teresa 19

radio-city