Typische zoetigheden tijdens Pasen in Valencia

zoetigheden-pasen-valencia-spanje-torta-de-nueces-y-pasas-semana-santa

Spanjaarden houden van zoet en rondom Pasen blijkt dat maar weer al te goed. Geen pastelería of bakker loop je tijdens Semana Santa voorbij zonder de typische zoetigheden in de etalage te zien liggen. Maar welke zijn dat eigenlijk?

Zoetigheden Pasen/Semana Santa

We hebben vijf heerlijke zoetigheden voor je op een rij gezet, waarvan je voor en tijdens Pasen/Semana Santa, de heilige week, kunt genieten. Natuurlijk zit er lekker veel suiker in, maar bijvoorbeeld ook zoete aardappel, rozijnen, anijs, mistela en noten. Smul er maar lekker op los!

Mona de Pascua

Dit is een soort broodje van deeg, veel suiker en een beetje anijs. En is vooral herkenbaar door het gekleurde hardgekookte ei dat in het midden van het broodje ligt. Liever geen koud ei? Het broodje is ook te koop met een chocolade-ei in het midden.

zoetigheden-pasen-valencia-spanje-mona-de-pascua-semana-santa 

Pasteles de Boniato

Een typisch dessert rondom Pasen: pastels van zoete aardappel. Gemaakt van anijs, mistela (typisch Spaans dessertlikeur), suiker, olijfolie, kaneel, ei en de confituur van zoete aardappel. Alhoewel die ook te krijgen is met pompoensmaak of sinaasappelsmaak. Het is heel gebruikelijk om deze rond Pasen met het gezin thuis te maken.

zoetigheden-pasen-valencia-spanje-pasteles-de-boniato-semana-santa

Panquemao

Dit is eigenlijk de grote broer van de Mona de Pascua. Qua smaak is deze min of meer hetzelfde, alleen heeft deze geen ei in het midden en is het brood beduidend groter. Wat een prachtige bol is het!

zoetigheden-pasen-valencia-spanje-panquemao-semana-santa

Rollítos de Anís y Mistela

Kleine ronde koekjes van anijs en het dessertlikeurtje mistela. De ingrediënten bestaan vooral uit suiker, olie, ei en meel in. Om van door te blijven eten..!

zoetigheden-pasen-valencia-spanje-rollitos-de-anis-y-mistela-semana-santa

Torta de Nueces y Pasas

Dit is een van de meest populaire desserts met Pasen aan de Spaanse eettafel. Het is een cake met noten en rozijnen… en een boel suiker!

zoetigheden-pasen-valencia-spanje-torta-de-nueces-y-pasas-semana-santa

5 x zoet

Waar kun je al dit lekkers krijgen? We hebben de vijf leukste bakkerijen van Valencia voor je op een rij gezet! Klik hier.

Zoet-Valencia


Programma Semana Santa Marinera 2019 in Valencia

Ga hier naar het volledige programma van Semana Santa 2019!