Openingsfeest Palau Alameda in jaren-50-stijl

valencia-palau-alameda

Als je Valenciaanse vrienden en zakenpartners hebt, kom je nog eens ergens. Zo was Maarten afgelopen donderdag bij de opening van het nieuwe Palau Alameda.

Palau Alameda

Voor vele Valencianen is Palau Alameda een begrip in Valencia. Het eerdere Alameda Palace heeft een Valenciaanse naam gekregen. Dat is al een heel groot pluspunt. Bovendien is dit paleis helemaal gemoderniseerd. Zo kun je hier van het lekkere eten genieten op het gigantische buitenterras Atic, waar de chefkok ervoor zorgt dat je voldaan je laatste hapje en slokje naar binnen laat glijden. En de club Azza laat je teruggaan naar de jaren 50. Wil je trouwen, dan kan dat in de Sala, waar ook concerten, theater, festivals en andere evenementen plaatsvinden.

Openingsfeest

Prachtig opgemaakte dames en heren in jarenvijftigstijl verwelkomen ons, Maarten en Lucía, bovenaan de brede trap. In de grote zaal krijgen we meteen een lekker glaasje cava aangeboden. We bevinden ons tussen de gegoede families met nieuw en oud geld. Een kopie van Patricia Paay wordt geïnterviewd door de lokale televisie en bekende visagisten kletsen met elkaar over de nieuwste make-up- en haartrends. Al snel zien we amiga Coqué en haar man Nacho staan en vieren we met hen de rest van de avond. De danseressen/zangeressen in petticoats met hun band maken de avond helemaal compleet, geheel met trompetten en drumstel.

IJsje als avondeten

Na het feestje hebben we toch wel veel honger gekregen. Daarom willen we eigenlijk nog ergens een hapje eten. Helaas, de meeste restautants hebben hun keuken al gesloten. We moeten toch iets, dus besluiten we bij ijssalon La Nocciola een lekker ijsje te halen. Het is niet per se gezond, maar vult wel en je weet zeker dat het ijs van Olga en Paloma altijd lekker is!

Website

Lijkt het je ook leuk om bij Palau Alameda lekker te eten of te dansen op toffe muziek? Ga dan naar de website voor alle openingstijden en feesten.

Locatie

Paseo Alameda (op de hoek), Arquitecto Mora, 2