BIOPARC: een dagje tussen de wilde dieren!

bioparc-valencia

Zin in een leuk uitje wanneer je in Valencia bent? Ga dan naar dierentuin BIOPARC aan het einde van Jardín del Túria! Hier sta je oog in oog met de bijzonderste, mooiste, grootste, kleinste, gekste, gevaarlijkste, liefste en grappigste dieren van de wereld!

BIOPARC

BIOPARC bestaat sinds 2008 en heeft een oppervlakte van circa honderdduizend vierkante meter. Je zult hier geen ijsberen vinden, want het park herbergt alleen dieren uit Afrika. Het park heeft geprobeerd de natuurlijke habitat zo goed mogelijk na te bootsen. Zo zie je bijvoorbeeld nergens hekwerken of tralies, maar juist veel rotsblokken, bomen, zand en water. Dit geeft als je er rondloopt ook een wat vrijer gevoel en het voelt niet direct aan alsof je in een dierentuin bent. Daarnaast lopen veel dieren door elkaar heen en heeft het park geprobeerd elk dier zoveel mogelijk ruimte te geven.

4 x Afrika

Het park is onderverdeeld in 4 Afrikaanse zones, namelijk Madagskar, de savanne, Equatoriaal Afrika en de Wetlands. In die 4 gebieden vind je olifanten, flamingo’s, maki’s, gorilla’s, giraffen, gieren, hyena’s, leeuwen, panters, neushoorns, nijlpaarden, krokodillen, duikers, buffalo’s, schildpadden, lepelaars en nog heel veel meer!

Eten in de savanne

Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden in BIOPARC, maar de mooiste zijn Kidepo en Samburu. Ze zitten naast elkaar waarvan de eerstgenoemde alleen een terras heeft en de ander een binnenrestaurant. En beide hebben een geweldig uitzicht. Je kijkt namelijk uit op een stukje Afrika waar veel verschillende dieren door elkaar heen lopen! Vanaf het terras bij Kidepo zie je bijvoorbeeld giraffes, kalkoenen, gekleurde reuzenooievaars, dikdiks en gazellen bij elkaar! Als je op het terras zit, krijg je een klein beetje het gevoel dat je in Afrika bent en met zo’n terras en uitzicht onderscheidt het park zich van andere dierentuinen.

De prijzen voor eten en drinken zijn hier niet hoog. Je kunt allerlei combinaties kiezen voor een vaste prijs, zoals een koffie of verse zumo de naranja met iets lekkers voor €2,80 en een broodje met een drankje voor €3,60.

Maki’s voor je voeten en wegduiken voor overvliegende gieren

Gedurende de dag zijn er 4 plekken waarvan BIOPARC zegt die je niet mag missen.

Loop tussen de lemuren

Vanaf 10:30 uur lopen in Madagaskar allemaal maki’s en lemuren vrij rond! Ze wandelen om je heen, klauteren omhoog of doen een dutje boven je in de bomen.

Bekijk de show met vogels en zoogdieren

In een mooi aangelegd amfitheater laten de dierenverzorgers van BIOPARC in 20 minuten allerlei verschillende dieren voorbijkomen. De mooiste en meest bijzondere vogels vliegen voorbij, afgewisseld met allerlei zoogdieren zoals vossen en otters. De dieren komen zelfs vrij dicht bij het publiek. In juli en augustus zijn de shows twee keer per dag om 14:00 uur en om 18:00 uur. Buiten die maanden om is de show doordeweeks om 13:00 uur en op zaterdag om 14:00 uur en 16:30 uur. 

Ga naar de bioscoop

In de bioscoop kun je 2 verschillende films bekijken. Eén duurt 10 minuten en gaat over het park zelf. De andere film duurt 50 minuten en gaat over de wereldwijde klimaatsverandering en de invloed hiervan op de dieren in de wereld. De tijden variëren, dus kijk in het park zelf voor de tijden op die dag.

Ontmoet dierenverzorgers

De dierenverzorgers van het park vertellen graag aan de bezoekers hoe het is om dieren te verzorgen en ook om te discussiëren over allerlei thema’s rondom het milieu en dierenwelzijn. Dit kan op 4 gezette tijden en verschilt per week. Kijk voor meer info in de agenda van de dierentuin.

Bereikbaarheid

De makkelijkste manier om BIOPARC te bereiken, is te voet of met de fiets via Jardín del Turia. Ga helemaal naar de west-kant van het park en volg dan in Parque Cabecera de bordjes naar de ingang.
Pak bus 3, 29, 67, 81 of 95 om bij de dierentuin te komen of neem metro 3 of 5 en stap uit bij Nou d’Octubre en loop het laatste stukje.
En met de auto kan natuurlijk ook. Een dagje parkeren (á 10 uur) kost je maximaal 5 euro. 

Openingstijden

28/08 – 03/09: 10:00 uur tot 20:00 uur
04/09 – 15/10: 10:00 uur tot 19:00 uur
16/10 – 31/12: 10:00 uur tot 18:00 uur (m.u.v. 24/12 en 31/12 van 10:00 uur tot 17:00 uur en 25-12 van 11:00 uur tot 18:00 uur)

Adres
Avenida Pío Baroja, 3

Wil je nog meer weten over BIOPARC? Ga dan naar hun website

One Comment on “BIOPARC: een dagje tussen de wilde dieren!”

  1. Prachtig park! Jullie hebben een mooie impressie gegeven, prachtige foto’s! We gaan zeker
    een bezoekje brengen aan het park.

Wat vind je ervan?