Haute Valencia opent Sky Bar Meraki Beach

sky-bar-meraki-beach

Deze week opende Sky Bar Meraki Beach zijn prachtige dakterras. Hiervoor werd tout haute Valencia uitgenodigd. Daaronder behoren wij deze avond ook, want wij staan eveneens champagne te nippen en oesters te slurpen. Ondertussen kijken we uit over het strand en de zee. Naast de uitgestrekte stranden van Valencia kun je in de omgeving ook heerlijk zonnebaden.

Sky Bar Meraki Beach
Eerst even over de Sky Bar. Bovenop het dak van Meraki Beach Hotel ligt een fantastisch dakterras. Je drinkt een lekkere cóctel, snoept wat kleine hapjes en geniet van de ruisende zee. Je zit comfortabel op de lounche-banken en proost op het mooie leven.

De avond
Samen met het zusje, Marije, van Joanne worden we vriendelijk verwelkomd door een jongedame. Haar collega brengt ons naar beneden. Daar staat een ober klaar met 3 glazen cava. We gaan op de foto, spreken met de eigenaren Luis Fernández en Sergio Navarra van Sky Bar Meraki Beach en schenken geld aan Hogares Compartidos, waarmee we kans maken op een mooi schilderij van kunstenares María García de la Riva.

De lift in en hup naar de laatste verdieping. Daar worden we nogmaals verwelkomd met een drankje. Nu kiezen we voor een goed glas vino blanco. Strogeel, complex, lekker geurende aroma’s en zeker een goede smaak. Een lange tafel staat vol met plankjes, waarop allemaal verschillende kazen liggen. Natuurlijk manchego, maar ook kazen met truffel en chorizo. Verderop staat een echte Spaanse hamsnijder van een varkenspoot dunne plakjes jamón te snijden. Daarna barst het feest los.

Steeds meer mensen, drankjes en hapjes. Van sushi tot minihamburgertjes en van voortreffelijke oesters uit Valencia en Asturië tot dumpling. Ja, we worden behoorlijk verwend. Onze Valenciaanse amigos Coqué (heeft heerlijke wijnen) en haar man Nacho zijn er ook en voor een groot deel van het feest beleven we met hen een gezellige avond. Het schilderij van María García de la Riva is, helaas voor ons, gaat naar een andere gelukkige winnaar.

Pobla de Farnals
In het kustplaatsje Pobla de Farnals, dichtbij El Puig en ten noorden van Valencia, komen over het algemeen alleen Spanjaarden. Zij hebben, naast hun huis in Valencia, hier hun vakantieverblijf. Het ligt aan de zee en heeft zelfs een klein haventje. De dorpskern met historische huisjes van het oude Pobla de Farnals ligt aan de andere kant van de snelweg. Het moderne gedeelte aan het strand staat vol met nieuwe appartementen. Desondanks is het fijn vertoeven aan de boulevard. Pobla de Farnals ligt op ongeveer 15 minuten taxi-afstand van de stad Valencia. Een ritje kost rond de €20,-.