Agenda 12 tot en met 16 juli 2018

valencia-plaza-del-ayuntamiento-pleinen

In de agenda Valencia 12 tot en met 16 juli natuurlijk weer Gran Fira de Valencia, want dat overkoepelt namelijk heel veel activiteiten en feesten. Maar er is meer te doen in Valencia en dat lees je hier! Bekijk de agenda voor de komende dagen. Veel plezier!!

Tot en met 12 augustus: Feria de Atracciones
In het prachtige Jardín del Turia is het al sinds 22 juni een groot feest. Kijk boven de stad uit in het reuzenrat, slinger rond in de octopus, beuk tegen elkaar aan in de botsauto’s en zuig op een lekkere zuurstok!

Locatie
Tussen de brug Puente de la Exposición en de brug Puente de las Flores in Jardín del Turia

feria-de-atracciones-valencia

Tot en met 31 augustus: Gastronomie in meest luxe hotel van Valencia
Tot en met 31 augustus kun je elke vrijdag genieten van een gastronomisch festival in het meest luxe hotel van Valencia: Hotel Las Arenas Balneario Resort! Het festival heet ‘La Gran Plaza Gastronómica’ en er zijn foodtrucks, kraampjes met de lekkerste kazen, hammen en chorizo, broodjes en nog veel meer. De toegang is geheel gratis en je betaalt alleen wat je eet of drinkt. En je hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht op het strand en de zee.

Tijd
20:00 tot 23:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Calle Eugenia Viñes 22-24

13 juli: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes!

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Locatie
Avenida del Professor López Piñero, 7

lago-de-conciertos-valencia

De hele maand juli: Gran Fira de Valencia!
De hele maand juli staat in het teken van feest: Gran Fira de Juliol. Van 12 tot en met 15 juli kun je bijvoorbeeld op het Plaza del Ayuntamiento genieten van muziekoptredens, wijn, bier, chocolade, likeurtjes, zoetigheden, kaas en vlees. Dit wordt georganiseerd door Proava en heet Mostra d’Estiu.

Programma Gran Fira de Valencia
Ga hier naar het gehele programma van Gran Fira de Valencia/de Juliol

gran-fira-de-valencia

14 juli: Bailes regionales!
Vanaf zaterdag 23 juni kun je iedere zaterdag genieten van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

15 juli: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

15 juli: gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de prachtige Torres de Serranos, bezoek het museum Museo Nacional de Cerámica en ga naar het voormalige paleis Palau de Cervelló.

palau-de-cervelló

Feestdagen Valencia
Wil je alvast weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

Feestdagen-Valencia-2018