De vele gezichten van El Carmen

street-art-valencia

Wij hebben jullie al meerdere keren aan de hand van foto’s meegenomen naar de mooie wijk El Carmen. Mooi, op z’n eigen manier. Het is een combinatie van sfeervolle appartementen, geruïneerde huizen en veel, heel veel streetart.

Afgelopen weekend liepen we weer eens door een paar onbekende straten en stuitten op enkele bijzondere plekjes. Hierbij een fotoreportage!

Te beginnen bij dit kattenluikje in Carrer del Museu. Verspreid door El Carmen vind je meer van dit soort leuke kattenhuisjes, maar deze spant toch wel de kroon. En let op het tegeltje rechtsboven in de hoek. Hier staat een lijn op getekend en tot daaraan stond het water tijdens de grote overstroming in 1957 van de rivier Turia.

streetart-valencia

Met Plaza del Carmen in je rug loop je vanaf dit kattenluikje rechtdoor naar Calle Gutenberg. En hier lijkt het wel alsof je in een sprookje bent beland. Er is een soort poort waar je onderdoor moet, genaamd Carme Teatro. Helemaal achterin staat een blauw huisje waarvan je denkt dat het nep en onbewoond is, maar het tegendeel is waar! De straat is enorm gezellig versierd en bij een van de brievenbusje hangt notabene de maagd Maria achter de tralies.

Als je het ‘theater’ weer uitloopt, sla je linksaf Carrer de Llíria in. Hier zie je aan beide kanten veel ruïnes en kale plekken waar ooit een huis stond. Met daarbij veel streetart in alle soorten en maten.

Aan het einde van Carrer de Llíria staat rechts het gebouw van het Rode Kruis. En het gebouw zelf mag dan niet direct in het oog springen, de bijbehorende street art doet dat wel!

Na deze indrukwekkende streetart sta je ineens op de drukke weg Calle Guillem de Castro. Recht tegenover je zie je Jardín del Turia. Je slaat linksaf en ziet dan nog een prachtig gekleurde muur waar onder andere deze ogen je indringend aanstaren.

En loop je om deze muur heen, dan kom je uit bij het musem van de Moderne Kunst: Institut Valencià d’Art Modern. Je kunt ervoor kiezen hier naar binnen te gaan of je slaat linksaf Carrer de na Jordana in en hervat de wandeling door het immer prachtige El Carmen.

Wat vind je ervan?