Huldiging Levante U.D. op Plaza del Ayuntamiento!

voetbalclub-levante-ud-valencia

Na de overwinning van afgelopen zaterdag op Oviedo promoveert de Valenciaanse voetbalclub Levante naar de Primera Division! En dat werd natuurlijk groots gevierd. Gisteravond stond ongeveer duizend man het elftal op te wachten om de spelers van Levante te huldigen op Plaza del Ayuntamiento.

Ontvangst
De blauwe voetballers reden in de spelersbus naar het plein, geëscorteerd door politiebusjes. Ondertussen werden de fans vermaakt door een ‘zanger’ en opgezweept om hun idolen met veel gejoel te verwelkomen. Op het balkon van het gemeentehuis stonden drie zeer belangrijke functionarissen op de uitkijk, namelijk wethouder van Sport Maite Girau, vice-presidente van de autonome gemeenschap Valencia, Mónica Oltra, en burgemeester Sandra Gómez.

Balkonscène
Nadat de voetballers uit de bus stapten en het gemeentehuis in liepen, werden zij geïnterviewd door allerlei Spaanse media en gingen ze op de foto. Het publiek vond dat te te lang duren en werd langzamerhand ongeduldig. Gelukkig werd dat dubbel en dwars goed gemaakt. Eerst toespraken van een aantal spelers, zoals capitán Pedro López en middenvelder Rúben Garcia. Zij bedankten de fans en iedereen om hen heen. Daarna werd het publiek verrast door een gigantische vuurwerkshow, prachtig siervuurwerk en ongelooflijk hard geknal.

Website
Ga hier naar de website van voetbalclub Levante Unión Deportiva en lees bijvoorbeeld over de geschiedenis van Johan Cruijff bij Levante.

Meer beelden van de huldiging zie je in onze vlog!

Wat vind je ervan?