Gran Fira de Valencia 2017

gran-fira-de-valencia

Ga hier naar Gran Fira de Valencia programma 2018

Als je in de komende twee weken in Valencia bent, kun je hier lezen wat je allemaal kunt doen buiten de mooie culturele activiteiten om die je hier altijd kunt doen. Het is namelijk Gran Fira de Valencia, wat je kunt zien als een heel lang en groot zomerfeest dat duurt tot 3 augustus.

17, 21, 27, 28 juli – Un Lago de Conciertos con Berklee València
In Ciudad de las Artes y las Ciencias bij het meer van l´Hemisfèric treden studenten op van Berklee Campus Valencia. Dit is een internationale opleiding voor het produceren van muziek op allerlei manieren voor verschillende doeleinden. Wij zijn er onlangs ook een avondje naartoe geweest met vrienden. We hadden zelf eten en drinken meegenomen en lagen op kleden in het gras. Heerlijk!

Locatie en tijden
Avenida del Profesor López Piñero, 7, 20:00 uur

19 t/m 23 juli – Stierenvechten
Altijd al eens in het Plaza de Toros willen zitten en je onderdompelen in de Spaanse cultuur? Stierenvechten zijn grandes espectáculos met paarden, stieren en natuurlijk de matadores. Deze traditie is door de Spaanse overheid bestempeld tot cultureel erfgoed.

Elk gevecht bestaat uit 3 fases: tercio de varas, tercio de banderillas  en tercio de muerte.

Tercio de varas bestaat eerst uit een optocht van de matadors, hulpjes en de picadors te paard. Daarna steken picadores de stier in een zijn nek, zodat deze nog moeilijk zijn hoofd omhoog kan bewegen. Op deze manier wordt het voor de matador makkelijker om de stier te doden.

In de tweede fase tercio de banderillas wordt de stier nog verder verzwakt door de banderilleros (hulpjes) van de matador. Deze mannen steken de stieren in de nek met banderillas (versierde stokken met weerhaken).

En dan de laatste fase… tercio de muerte. Dit betekent dat de stier het loodje zal leggen. De matador wappert op een flamboyante manier met zijn doek om de stier uit te dagen. Na een paar minuten is het tijd voor la muerte (de doding). De matador doorboort het hart van de stier met een gekromd zwaard tussen de ribben door. Het dier zakt door zijn hoeven en belandt in de stierenhemel.

Er vloeit natuurlijk wel bloed. Dus als je normaal gesproken al flauwvalt bij een stipje bloed uit je vinger, ga dan gewoon lekker op een terrasje zitten.

Prijzen 
Die variëren van €7,- tot €142,-.
Verkoop via: Plaza de Toros de Valencia

Locatie
Carrer de Xàtiva, 28

22 juli – Gran Nit de Juliol
Feest, feest en nog eens feest! Deze dag zit bomvol activiteiten. Vooral op het Plaza del Ayuntamiento geniet je volop. Hier treden Polock, Fangoria, Dorian, Tórtel, MissDandy, Mondúver en Bearoid op. DJ Gomez sluit het geheel af. En je kunt er gratis van genieten! Hier begint het vanaf 21:00 uur.

Daarvoor gaan er heel veel knal- en siervuurwerk de lucht. Op Plaza de los Fueros is om 20:30 uur een heus vuurwerkspektakel. En dat gaat in Valencia er altijd heftig aan toe!

Van 20:00 tot 24:00/02:00 uur kun je cultuur opsnuiven in een groot deel van de musea van Valencia. Entree betalen? Nee, helemaal gratis! Ga bijvoorbeeld naar Museo de Bellas Artes de Valencia, Museu de Prehistòria de València of naar Museu de la Ciutat.

Weleens gehypnotiseerd of naar een mentalistenshow geweest? Op het Plaza del Patriarca geef je je helemaal over aan Toni Pons… Vanaf 23:30 uur.

Het complete programma: Gran Nit de Juliol

22 juli – Voorselectie fallas
Het is net een missverkiezing, maar dan net iets anders. Tijdens deze verkiezing laten de dames hun prachtige klederdracht zien. De jurken die ze aan hebben, zullen ze uiteindelijk dragen tijdens de processies in Valencia. Deze heb je bijna het hele jaar door.

Locaties en tijden
Jardines del Palau Norte, 22:00 uur
Jardines del Palau Sur, 22:00 uur

28 juli – Els Focs de la Fira: Correfoc
De laatste vrijdag van de maand wordt afgesloten met een groots vuurwerkspektakel. Demonen lopen door de straten met vuurwerk in hun handen. Ze beginnen in de straat Calle de las Barcas, komen op het Plaza del Ayuntamiento, lopen langs het prachtige gebouw Marqués de Sotelo en eindigen bij het station Estación del Norte (bij de stierenarena).

Tijd
23:00 uur

30 juli – Batalla de Flores
Dit festijn wordt voor de 126ste keer gehouden. Er rijden prachtige praalwagens en de grond ligt bezaaid met allerlei kleuren van bloemenblaadjes. En er zijn ook paarden, dames in klederdracht en miljoenen anjers.

Locatie en tijd
Paseo de la Alameda, 20:00 uur

1, 2 en 3 augustus – Paardenraces
Houd je van paarden? Van paarden in rengalop? Ga dan naar dit spektakel op het strand! Het is op Playa de Pinedo en begint elke dag om 19:00 uur.

Tijdens deze maand worden er ook ontzettend veel concerten gegeven. Kijk hier voor het totaaloverzicht.

Wat vind je ervan?