18 april: gratis toegang tot alle musea en monumenten in Valencia!

lonja-seda

Op woensdag 18 april viert men in Valencia Día Internacional de los Monumentos, oftewel de Internationale Dag van de Monumenten. En dat betekent dat je gratis toegang hebt tot alle musea en monumenten in de stad!

En dat zijn er nog al wat… daarom enkele tips van ons:

La Lonja de la Seda: de voormalige zijdebeurs van Valencia dat diende als een van de belangrijkste plekken van de stad. Loop onder andere door de oude rechtszaal, het tribunaal en de handelsplek.

lonja-seda

Museo Nacional de Cerámica: het prachtige Keramiekmuseum, maar waar eigenlijk veel meer te zien is dan keramiek. Het is namelijk het voormalige paleis van een markies en alle kamers zijn intact gebleven.

Museo-Nacional-Cerámica

Torres de Quart en Torres de Serranos: de laatste twee overgebleven stadspoorten van de gehele ommuring die Valencia vroeger had. Je kunt beide torens beklimmen en hebt van bovenaf een prachtig uitzicht over de stad.

torres-serranos

Galería del Tossal: wist je dat er heel veel overblijfselen van de oude Arabische stadsmuur verstopt zitten in de stad? Ga bijvoorbeeld naar Plaza del Tossal waar onder de grond een groot deel van die muur te zien is.

galeria-del-tossal

Casa de las Rocas: elk jaar tijdens het feest Corpus Christi zie je vele grote poppen in de stad. Die staan de rest van het jaar, samen met de vele praalwagens, in Casa de las Rocas waar je dit van heel dichtbij kunt bekijken.

casa-de-las-rocas

Centro Arqueológico de la Almoina: Hier zie je de indrukwekkende resten van de oude stad Valentia. Deze werd gebouwd in 138 vóór Christus en pas in de 20e eeuw ontdekt!

Centro-Arqueológico-Almoina

Kijk HIER voor nog meer bezienswaardigheden in Valencia!