Tyris On Tap: speciaalbier, hamburgers en rock

tyris-on-tap

In Nederland drinken we al wat jaartjes speciaalbier en in Spanje zijn de brouwers nu ook op dreef. Dat kun je ervaren bij restaurant Tyris On Tap.

Tyris On Tap

Bij deze hippe tent proef je de lekkerste speciaalbieren! En wat past daar beter bij dan een versgebakken hamburger op een broodje?  Voor de borrelhappers onder ons eet je bij Tyris On Tap een heerlijk gemengd plankje met vlees en kaas. We eten binnen, maar je kunt ook heerlijk in het zonnetje zitten op hun grote terras.

Tabla de embutido y queso en hamburguesa de Tyris

De barman serveert ons eerst een kaasworstplankje met daarop jamón, chorizo, fuet, bloedworst, 4 soorten kaas en geroosterde broodjes. Smaakt goed bij de speciaalbiertjes.
Op het krijtbord staan 3 verschillende hamburgers. Wij krijgen de Tyris-hamburger voorgeschoteld met daarop gesmolten kaas, groene peper, gekarameliseerde uitjes en sla. Daarbij dik gekrulde frieten en een salade met gekleurde kerstomaatjes. Je kunt ook op de pittige toer gaan met de Mexicana, belegd met guacamole en jalapeno. Of de Iberica met manchego-kaas en jamón iberico.

Naast bovenstaande gerechten heeft Tyris On Tap ook koude en warme tapas, zoals uienringen gedrenkt in bier, croquetas, en nachos met guacamole. Of je neemt een lekkere salade. Een Duitse of Valenciaanse hotdog kan ook. En ook in Valencia bij Tyris On Tap vind je de getrokken varken… pulled pork, op een bocadillo. Of neem een broodje met geroosterde kip en zwarte truffel.

Cervezas especiales

Drink rustig en geniet langer. Je wilt namelijk zoveel mogelijk speciaalbiertjes proeven. De barman schenkt ons 4 van de 10 bieren in, lichte en zware. We beginnen met original, dit is het meest gedronken en gangbare biertje. Er zit 5% alcohol, is blond, zacht en een beetje zoet. Lekker fris!

Au Yeah, zo heet de blonde American Pale Ale, tevens met 5% alcohol. Deze is fruitig, ietwat bitter en lekker zacht. Op naar nummer 3, Paguita Brown genoemd. Dit lichtbruine biertje is vrij zwaar, rokerig en vol. Voor de liefhebbers van een sterke smaak. Als laatst een tijdelijke vanwege het herfstseizoen, hoewel het amper herfst is in Valencia; Calabasa. Pas hiermee op, want het alcohol van dit biertje is 8. Calabasa betekent pompoen en dat heeft alles te maken met het Keltische feest Halloween. De substantie is vrij moeilijk uit te leggen, maar dit is de omschrijving: dik, luchtig en een beetje prik. De smaak is zoet en dat heeft wellicht met de pompoen te maken.

En wat zijn onze favorieten? Joanne kiest voor Paguita Brown. Maarten geeft de meeste punten aan Au Yeah!

tyris-on-tap

Bierbrouwerij Tyris

Bierbrouwer Tyris uit Valencia bouwt al een grotere brouwerij vanwege de gigantische vraag naar speciaalbier door de Spanjaarden. Je kunt elke zaterdag in de Tyris-brouwerij een rondleiding krijgen. Je kunt ook je eigen biertje brouwen, want hier verkopen de mannen een brouwpakket met alle ingrediënten erin voor thuis.

De historie van Tyris gaat terug naar het jaar 2008. Vrienden Gonzalo en Dani begonnen toen met het brouwen van dit bier. Zij zijn tevens de eigenaren van Tyris On Tap. Tyris één van de grootste ambachtelijke bieren van Spanje.

tyris-on-tap

Sfeer
Als je hier naar binnen stapt bij Tyris On Tap, merk je meteen dat ze hier meegaan met de tijd. Lekker hip! Houten tafels en bruine lederstoelen. Op een grote muur worden videoclips van rockers geprojecteerd, vandaag vooral van Red Hot Chili Peppers. Een lange houten bar met bruine lederen barkrukken en achter en daarachter biertapjes aan de wand. Het interieur is stoer en industrieel. En de biertjes worden getapt door stoere mannen met een klein hartje. Ze zijn ontzettend aardig en ontspannen.

Prijzen
Een hamburger eet je voor €8,- tot €9,-. Tapas tussen de €3,50 en €6,50. Salades voor €6,50 of €7,50. De hotdogs hebben één prijs, namelijk €6,50. De kaasworstplankjes variëren tussen de €9,- en €16,-. Bocadillos tussen €7,50 en €9,-. De toetjes hebben ook één prijs: €5,50.

Je kunt ook voor een biermenu kiezen. Dan krijg je 4 door jou zelf te kiezen bieren met een kaasworstplankje voor €17,-. Of 2 liter bier met een extra grote plank met kaas en worst: €29,-.

Openingstijden
Maandag tot en met donderdag: 19:00 uur tot 00:30 uur
Vrijdag en zaterdag: 12:00 uur tot 01:00 uur
Zondag: 12:00 uur tot 00:30 uur

Locatie
Carrer de la Taula de Canvis, 6

Website 
Ga hier naar de website.

tyris-on-tap

Importante
Las fotografías en este sitio web www.nosvemos.nl son propiedad de los autores de este sitio web. No se puede utilizar ni copiar estas fotos.

Wat vind je ervan?