Turia Gastro-Urbana: lokaal eten met Valenciaans bier

valencia-turia-gastro-urbana

HELAAS IS LA PITANZA SINDS KORT GESLOTEN (januari 2019)

Genieten van het lokale Turia-bier en gerechten van Valenciaanse bodem. En die bodem is heel letterlijk bedoeld. 26 restaurants (waaronder La Pitanza) bereiden namelijk speciaal voor dit evenement gerechten die bestaan uit zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Om alvast een kijkje in de keuken te nemen bij alle deelnemende restaurants, kijk je op Horta Turia.

Op uitnodiging eten wij bij La Pitanza, die meedoet met een herfstmenu. De flesjes Turia moeten nog even in de ijskast koelen en daarom krijgen we eerst een lekker Estrella-biertje. Tevens van een Spaanse brouwerij.

De camarera serveert het voorgerecht; een tomatentartaartje met jamón iberico, kappertjes en ui en daarbij druppen balsamicostroop. Heerlijk fris! Een goede keuze van de kok om licht mee te beginnen, zodat je genoeg plek over hebt in je maag voor het hoofdgerecht.

En dat is een herfstpotje met pompoen, zoete aardappel, grote witte bonen en kastanjes. Het is maar goed dat we licht begonnen, want dit is een zwaar gerecht. De ingrediënten zijn behoorlijk vullend en zeer geschikt voor dit seizoen. Joanne doe je een iets groter plezier met licht verteerbaar eten, maar Maarten is dol op stevige herfst- en winterkost. Lekker een broodje erin dopen. Helemaal top!

Alweer tijd voor het nagerecht. Dit bestaat uit een stuk chocolade met mandarijnijs. Hierbij krijgen we van de serveerster een lichtbruine Turia ingeschonken. Dit biertje heeft toch wel mijn voorkeur op gangbare biersoorten, want het heeft namelijk een sterkere smaak. Het alcoholpercentage is trouwens ook wat hoger. Terug naar het dessert; machtig en fris. Door de combinatie van fris ijs en machtige chocolade brengen deze elkaar in balans.

Na nog even een café solo en dan goed gevuld op huis aan.

Wil jij ook van dit driegangenmenu genieten? Dan heb je nog tot en met 22 oktober de tijd. Bij La Pitanza betaal je hiervoor €20,-.

Prijzen bij andere restaurants: tussen €18,- en €25,- voor een menu.

Wat vind je ervan?