Fiets met de Valenbisi door Valencia!

valenbisi-valencia

Valencia is een prachtige stad om al wandelend te ontdekken, maar wat dacht je ervan om dat fietsend te doen met de Valenbisi? En dat kan heel gemakkelijk! Maar, deze fiets is echt alleen handig voor korte afstandjes, want hij fietst nogal zwaar. Liever een comfortabele en stevige fiets huren, waarop je langere afstanden kunt fietsen en het oneindig lang vol kunt houden? Vraag ‘m hier aan.

Valenbisi

In Valencia heb je namelijk de Valenbisi! Daarmee kun je door de hele stad Valencia fietsen, bijvoorbeeld van de binnenstad tot het prachtige stadsstrand Malvarrosa. Of rijd op je gemakje door het park Jardín del Turia.

Deelfiets

Valenbisi is een deelfiets. Er zijn 2.750 Valenbisi’s en 275 fietsstations verspreid door de hele stad. De fietsen zijn 24 uur per dag beschikbaar en je kunt een fiets pakken waar en wanneer je wilt.

Week- of jaarabonnement

Kom je een paar dagen of een weekje op vakantie naar Valencia en fiets je graag? Huur de fiets dan voor een week. Dat is namelijk ongelooflijk goedkoop! Een week kost slechts €13,30! Gebruik de fiets netjes. Tijdens het betalingsproces ga je akkoord met een niet vooraf te betalen borg van €150,-, maar dit bedrag kan wel van je bankrekening worden afgeschreven als je een fiets kapot of kwijt hebt gemaakt.

Verblijf je voor langere tijd in Valencia op een (tijdelijk) vast woonadres? Kies dan voor een jaarkaart! Je betaalt €29,10 en voor het geval dat sluit je een verzekering af voor €9,-. In totaal is dat €38,10 voor een jaar fietsen op de Valenbisi! Ook hierbij geldt de borg van €150,-.

Betaalwijze

Nadat je het aanmeldingsproces hebt doorlopen, betaal je met je CREDITCARD. Je hebt een creditcard-lezer of een creditcard-app op je telefoon (voor het ontvangen van een e-code) nodig om je betaling af te ronden.

Bij elk fietsenrek staat een inlogzuil. Bij een aantal van deze zuilen kun je ook gewoon met een PINPAS een fietsabonnement van een week afsluiten. De €150,- borg wordt dan eerst van je rekening gehaald en nadat het abonnement is afgelopen, wordt dit bedrag weer teruggestort. Een van die pinpaszuilen staat dichtbij La Lonja. Als je met je rug naar de hoofdingang van Mercat Central staat en dan naar links loopt, zie je vanzelf een fietsenrek op een pleintje staan, waaraan ook restaurant Tyris On Tap zit. Bij dit fietsenrek staat een inlogzuil met de optie om met je pinpas te betalen.

Kosten

Fiets je meer dan 30 minuten achtereen zonder dat je de fiets tussentijds terugzet, dan betaal je extra:

WEEKABONNEMENT*
– Eerste 30 minuten: GRATIS
– Na 30 tot 60 minuten: €1,04
– Na 60 minuten: 3,12 per uur

JAARABONNEMENT*
– Eerste 30 minuten: GRATIS
– Na 30 tot 60 minuten: €0,52
– Na 60 minuten: 2,08 per uur

Bekijk de actuele tarieven op deze pagina.

Bovenstaande is om te voorkomen dat je de fiets ergens op slot zet en voor jezelf houdt, terwijl anderen die fiets ook hadden kunnen gebruiken.

Fietsen

Tijdens de aanmelding heb je al een 4-cijferige pincode bedacht. Daarnaast heb je een 6-cijferige inlogcode gemaild gekregen van Valenbisi. Deze heb je elke keer nodig als je een fiets uit een fietsenrek wilt pakken. Bij elk fietsenrek staat een inlogzuil:
1. Druk op ‘acceder al servicio’ en ‘Ok’.
2. Toets je 6-cijferige inlogcode in en druk ‘Ok’.
3. Toets je 4-cijferige pincode in en druk op ‘Ok’.
4. Druk op 1 ‘Take a bike out’ en daarna op ‘Ok’.
5. Druk op het volgende scherm nog een keer op ‘Ok’.
6. Toets een fietsnummer in en druk op ‘Ok’.
7. Loop naar de fiets en druk op het knopje van het fietsenrek.
8. Als je 2 piepjes hebt gehoord, trek je de fiets uit het fietsenrek. Fietsen maar!

Fiets terugzetten

1. Zet de fiets in een fietsenrek door hem vast te klikken.
2. Loop niet meteen weg. Wacht totdat je 2 piepjes hebt gehoord. Dat zit de fiets echt vast.
3. Blijft de fiets piepen bij het terugzetten, dan heb je deze niet goed geplaatst. Probeer nog een keer.

Slot, mandje & zadel

Wil je even snel een winkel in, maar is er geen fietsstation in de buurt? Je kunt de fiets op slot zetten. En de spullen die je in de winkel hebt gekocht, kun je in het mandje voorop de fiets stoppen. Zadel te hoog of te laag? Dat kun je verstellen.

Valenbisi-app

Voordat je naar een fietsstation loopt, kun je controleren waar nog fietsen beschikbaar zijn. Tevens kun je bekijken bij welk station je je fiets terug kunt zetten, want af en toe is er een helemaal vol. Check het met de Valenbisi-app: ‘Valencia Bikes – Valenbisi’ van Alex Salom Fernandez of ‘Valenbisi’ van Abel Llopis.

Instructievideo 

Bekijk onderstaande instructievideo voor je aanmelding en gebruik van de Valenbisi. Hierin worden alle stappen en tips weergegeven.

Website

Ga hier naar de website van Valenbisi.

Comfortabele fiets

Liever een comfortabele fiets? Klik hier door.

Instructievideo / Instruction video Valenbisi

2 Comments on “Fiets met de Valenbisi door Valencia!”

Wat vind je ervan?