Taverna Cavallers: typisch Spaans tapasbarretje

Helaas is dit barretje sinds kort gesloten en omgetoverd tot een kledingwinkel…

Taverna Cavallers is een typisch Spaans tapasbarretje in de bekendste straat van Valencia, namelijk Calle Caballeros. Hier struikel je bijna over de gezellige barretjes, cafés en restaurants. Hoe fijn is dat? Een bar waar je sowieso terecht kunt voor heerlijke wijn en goede tapas. Dat is Taverna Cavallers. Deze tapasbar ligt middenin de gezellige wijk El Carmen in het historische centrum. Dichtbij Taverna Cavallers zitten restaurant Simalú, het plein Plaza Negrito en de basiliek Basílica de la Virgen de los Desamparados

Queso al Romero
Bij Taverna Cavallers kun je uit een behoorlijk veel tapas kiezen. Natuurlijk kun je er terecht voor heerlijke jamón, tortilla de patatas en albóndigas. Maar er is zoveel meer. Wij kozen onder andere voor queso al romero; wat oudere Manchego-kaas omwikkeld met rozemarijn. Geserveerd met brood en olijfolie, was deze kaas echt verrukkelijk! Ook namen we ensaladilla rusa, dat is een soort huzarensalade, maar dan huisgemaakt en een paar andere ingrediënten (en lekkerder!).

Vino tinto
Die heerlijke tapas moeten natuurlijk vergezeld worden van een goede wijn. We namen eerst een rode wijn uit de streek Castilla y León en sloten af met een vino tinto uit de streek Ribero del Duero. Beide lekkere, gangbare wijnen die goed gepaard gaan met tapas. En met name die laatste paste uitstekend bij de Manchego-kaas.

Prijzen
Bijkomend voordeel van deze leuke tapasbar Taverna Cavallers is dat het niet de wereld kost. De prijzen van de tapas liggen tussen de €1,50 en €8,00. Voor een glas wijn betaal je €2,00 of €2,50 en de duurste fles is €11,-. Dat is toch echt niets!

Adres
Carrer dels Cavallers, 23

2 Comments on “Taverna Cavallers: typisch Spaans tapasbarretje”

Wat vind je ervan?