San Miguel: proeverij, hoofdgerecht en heerlijke wijn

san-miguel

San Miguel is ons eerste restaurant in Valencia waar we genoten van een caña met wat olijven, niet wetende dat San Miguel onze achterbuur zou worden. Daarom werd het nu maar eens tijd om er ook te gaan eten.

Menu
Bij San Miguel hanteren ze een heel leuk concept. Eerst een proeverij van vier tapas en daarna krijg je je eigen hoofdgerecht. Je bent dan €20,- kwijt. Natuurlijk kun je ook voor alleen tapas of voor-, hoofd- en nagerecht kiezen. Het eten is hier, op één portie gambas al ajillo na, heel lekker. De vriendelijkheid van het personeel laat soms wel te wensen over, maar dat verschilt per serveerster of ober.

Bij San Miguel serveren ze de reguliere tapas, zoals gambas al ajillo , manchegojamón serrano en patatas bravas. Een belangrijk detail; in Valencia zul je niet gauw de echte patatas bravas vinden. Die komen oorspronkelijk uit Madrid en op de saus brava is sinds 1960 een patent. In Valencia zul je de aardappeltjes ook vaak overgoten zien met ketchup en aioli.

Maar bij San Miguel kun je ook terecht voor de hippe tapas, zoals rollitos de salmon, pulpo op een broodje met tomaat, courgetterolletjes met gedroogde tomaat en balsamico of een gepofte aardappel met groenten en ham. Daarnaast kun je kiezen voor hoofdgerechten als eendenbout en zalm.

Toevoeging: de kok (s) heeft weinig ervaring met het bereiden van vis. Volgens ons is een visgerecht hier dan ook geen aanrader: chipirones en su tinto (taai, saaie smaak en teveel ‘tinto’), gambas al ajillo (smaakloos) en langostinos (rauw). 

In de buurt zitten ook de restaurants La Pitanza en VIVA Mascaraque.

Adres
Carrer de Sant Miquel, 13

2 Comments on “San Miguel: proeverij, hoofdgerecht en heerlijke wijn”

Wat vind je ervan?