Heerlijke couscous op z’n Israëlisch bij het gastvrije NUNA

Als je net voorbij het bekende plein Plaza de la Virgen loopt, stuit je op een klein restaurantje genaamd NUNA. Wij raakten hier aan de praat met de twee Israëlische eigenaren en werden prompt uitgenodigd voor een couscousavond!

Israëlische wortels
Zo’n drie maanden geleden hebben Maya en Shemi hun restaurant geopend. Het zit op een toplocatie, want de meeste toeristen lopen rondom het plein en kunnen zo even aanschuiven bij NUNA in plaats van bij de dure terrasjes op het Plaza de la Virgen zelf. Maya en Shemi zijn enorm gastvrij en laten je graag kennismaken met de Israëlische keuken en cultuur. Je voelt dit direct als je binnenkomt. Het restaurant is gezellig ingericht met enkele gouden en gele wanden, verschillende soorten zitjes, een gezellige bar, mooie kandelaars en natuurlijk mag een schilderij van Jeruzalem niet ontbreken.

Falafel, hummus en couscous
Maya en Shemi hebben ons uitgenodigd op vrijdagavond en zowel op vrijdag- als zaterdagavond is het couscoustijd. Maya staat de hele avond in de keuken en Shemi verzorgt de drankjes. We nemen plaats op het terras en voor we het weten staan er falafel, hummus en pitabroodjes op tafel. Even later serveert Shemi ons een glas rode wijn en die is lichtzoet van smaak, perfect passend bij de couscous.

Nadat we de voorgerechten op hebben, komt Maya vrolijk de keuken uitlopen met een grote schaal couscous en een bord kabeljauw. Op de couscous liggen strookjes wortel en courgette en een groot stuk, heerlijk mals en mooi gegaarde kippenbout, gegarneerd met rozijnen. De kabeljauw is op de huid gebakken met daaromheen groenten. De smaken zijn heerlijk. Vooral de couscous met kip is zeker om over naar huis te schrijven. Je proeft dat dit met liefde is gemaakt door Maya. Het is heerlijk gekruid en het smelt op je tong…

Even geen tapas…
Ben je na een paar dagen de patatas bravasjamón en gambas beu? Dan is NUNA een goed alternatief. Je komt terecht in een restaurant dat aanvoelt als een woonkamer met de enorm gastvrije en hardwerkende Maya en Shemi. De kaart is niet enorm uitgebreid, maar wát er geserveerd wordt, is gewoon heel erg lekker. En je zit dus op een toplocatie vlak naast Plaza de la Virgen!

Mocht je hier nou niet op vrijdag of zaterdag kunnen eten, mis je helaas de couscous. Maar gelukkig serveren ze onder andere ook kabeljauw, hamburgers, salades en gegrilde zalm.

Als je al gegeten hebt en zin hebt in een lekkere cocktail, ben je hier ook zeker aan het goede adres! Ga bijvoorbeeld voor een gin-tonic!

Prijzen
Om de prijs hoef je het zeker niet te laten. Alle voorgerechten kosten €5,- met uitzondering van de NUNA-salade met tonijn, die kost €6,50,-. De hoofdgerechten kosten tussen de €7,- en €10,-.

Openingstijden
NUNA is elke dag open vanaf 16:30 uur tot na middernacht.

Adres
Plaça de l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, 3

Wat vind je ervan?