Levante: luxe en ontzettend lekker!

restaurant-levante-valencia

Restaurant Levante ligt buiten de oude rivier Jardín del Turia en valt niet echt op. Als je binnenkomt, straalt het luxe uit. Het is er rustig met een lekker achtergrondmuziekje. De tafels zijn mooi gedekt en de bediening weet van de juiste etiquette: schoon bestek bij de voorgerechten, het hoofdgerecht en dessert, aan de juiste kant serveren, de wijn laten voorproeven et cetera. Het personeel geeft je een fijn en ontspannen gevoel.

Kaart
We zijn uiteten met el presidente Carlos van CEUCO en die heeft een aantal voorgerechten uitgezocht: mosselen, een tartaar van groente en gescheurde kabeljauw, tonijn met Valenciaanse tomaten en viskroketjes. De tijd tussen het opdienen van de gerechten schat de camarera (serveerster) precies goed in. De kabeljauw met groente vinden we allebei echt heel erg lekker. De andere gerechten zijn overigens ook verrukkelijk. Deze werden vergezeld met een goede vino blanco.

En dan serveert de camaera van Levante het hoofdgerecht, paella valenciana. Belangrijkste ingrediënten zijn konijn en kip, maar er zitten ook zoete peultjes in. We kunnen je verzekeren dat deze versie van paella heerlijk is! Konijn heeft een specifieke smaak, die echt niet op kip lijkt. Hierbij dronken we een andere witte wijn.

Het dessert… de desserts! Om te delen. Vijf verschillende, namelijk amandeltaart, bosbessentaart, pudding, kokostaart en flan. Allemaal ongelooflijk lekker en zoet. Joanne is vooral fan van de bosbessentaart en Maarten van de amandeltaart. Hierbij nipten we van een Pedro Ximénez, een soort stroperige dessertwijn die naar dadels en rozijnen smaakt. Een klein glaasje is genoeg.

Als je overigens zin hebt in een verfrissende gin-tonic, kun je hier uit 20 verschillende soorten kiezen.

Reserveren
Ook zin gekregen om hier te eten? Bekijk de foto’s hieronder en reserveer via El Tenedor of je kunt ook gewoon even bellen.
Elke dag geopend tussen 13:30 en 16:00 uur. Als je hier ’s avonds wilt eten, kun je dat op aanvraag doen.

Prijzen
Je kunt voor een samengesteld menu – voor, hoofd, na- kiezen dat €20,- kost en inclusief één drankje is. Of je gaat voor de duurdere variant en die is €26,-. Hierbij krijg je vier voorgerechten, paella of rijst en een proeverij van zoetigheden; allemaal om te delen. Buen aproveche!

Adres
Calle Maestro Rodrigo, op de hoek van Manuel de Falla

Wat vind je ervan?