La Pizarra: hippe tapastent dichtbij het strand

La-Pizarra-valencia

Ga naar het hippe eettentje La Pizarra! Ben je een paar dagen in Valencia, dan ga je natuurlijk even naar het strand. Dat kan op de mooie idyllische plekken, zoals El Saler, maar Valencia heeft ook een uitgestrekt ‘stadsstrand’. Langs dit strand zijn verschillende tentjes te vinden waar je kunt eten, maar als je enkele straten naar achteren loopt, zitten daar een paar leuke barretjes verstopt. Zoals La Pizarra. 

Tapas 2.0
La Pizarra zit bijna letterlijk verstopt, maar is een regelrechte aanrader. Naast dat er een goede sfeer hangt en leuk personeel werkt, is de keuken verdraaid goed. Hier kom je in eerste instantie niet voor de ‘standaard’ tapas, zoals de alom bekende patatas bravas en calamares. Dit zijn tapas 2.0. Zo hadden wij courgetterolletjes versierd met Parmezaanse kaas, pesto en basilicum. En een avocadotartaartje en falafelgebakje. Bovendien zit je ook nog eens in een gezellige tuin waar je uren kunt blijven hangen en schenken ze de lekkerste cocktails. La Pizarra is meer dan de moeite waard! Toen we betaalden, trakteerde de serveerster ons nog op een chupito. Maarten had een licor de hierbas en Joanne een verrassing, die naar hopjes smaakte. Heerlijk!

Prijzen
Je betaalt hier gemiddeld wel net iets meer dan bij een standaard bar. Onze tapas kostten rond de €9,00, maar daar smaakte het ook naar. Als je de foto’s ziet, weet je waar we het over hebben.
Toch zin in de alom bekende tapas? Kies dan voor de escalera de tapas (tapas-trap). Deze bestaat uit vijf treden, die elke keer bestaan uit een tapa met een drankje. Prijs? €2,50 per trede. Na deze trap nog zin in een postre? Die krijg je samen met een chupito gratis van het huis.

Wij gaan hier zeker vaker vertoeven en wat ook nog leuk is, is dat ze een tweede vestiging in het centrum hebben. Die moeten wij gauw eens bezoeken!

¡Buen provecho!

Website
Ga hier naar de Facebook-pagina van La Pizarra

Adres bij het strand
Carrer d’Eugènia Viñes, 227

Adres in het centrum
Carrer dels Vivons, 20

2 Comments on “La Pizarra: hippe tapastent dichtbij het strand”

Wat vind je ervan?