La Gobernanta Yaya Bar: culinaire verrassingen!

Gobernanta

La Gobernanta Yaya Bar is één van de restaurants die we vonden tijdens het bladeren in het informatieboekje van Turia Gastro-Urbana en kwamen erachter dat dat heel dichtbij ons huis is. La Gobernanta Yaya Bar ligt in onze wijk El Carmen. De eigenaar heeft een gelijknamig restaurant in de hippe en opkomende wijk Ruzafa. Dat we nog niets over dit restaurant in El Carmen wisten, was niet zo raar. Het is namelijk sinds deze maand geopend. Als het restaurant in Ruzafa er net zo hip uitziet en veel eters trekt, dan wordt dit ook zeker een succes!

El menú
Wij vallen met onze neus in de boter. Je hebt, zoals hiervoor geschreven, twee keer La Gobernanta en die hebben allebei een ander driegangenmenu. Dat betekent maar één ding; wij krijgen beide! En zo geschiedt het ook. Biertje erbij? Zeker weten! Natuurlijk een Turia. Deze hebben ze hier op de tap, maar wij krijgen heel fijn een flesje.

la-gobernanta

We starten met een diep wit bord met daarin de Italiaanse Burrata-mozzarella met daaroverheen pesto en versierd met alfalfa, op een bedje van tomatencarpaccio en daarbij verse spinazie. Klinkt lekker, ziet er lekker uit en smaakt het ook lekker? Heerlijk! Deze mozzarella-ervaring staat hierbij in onze mozzarella-top-3. De structuur en de smaak zijn fantastisch.

la-gobernanta

Hup, naar het volgende gerecht. Tevens een plaatje; tonijntartaar met guacamole en zwart sesamzaadjesijs (zie hoofdfoto). De versiering bestaat uit citrusvruchtreepjes en paarse alfalfa. Het tonijntartaartje vinden wij beiden heel goed van smaak en fris. De combinatie met het ijs vindt Maarten iets minder, maar Joanne juist lekker.

Tijd voor het hoofdgerecht. Zalmmoot met munt en gelatine van kaki. De favoriete versiering blijkt alfalfa en dan nu voor de tweede keer de paarse variant. Daarbij een aantal krieltjes. En een heel belangrijk klein ingrediënt, namelijk kiwi. De zoete fruitstukjes accompagneren perfect met de zalm. Niet geheel onbelangrijk is dat deze rosé is gebakken, waardoor die lekker mals is.

la-gobernanta

Hoofdgerecht numero twee. Dit is een broodje runderhamburger met gerookte bacon, gekonfijte tomaat, gesmolten kaas en daarbij zoete aardappelchipjes. Een beetje rucola om het gerecht compleet te maken. De chips zitten in een mandje, waarin je normaal gesproken frietjes doet. En dat merk je al vrij snel, want het het mandje valt telkens om. Gelukkig heeft dat geen invloed op de knapperigheid en de smaak. De hamburger is vers een goed gebakken.

la-gobernanta

Poeh, de postres komen er ook nog aan… Daar wachten we even een kwartiertje mee. Het voorgaande moet een kleine beetje zakken. Dat er iets bijzonders voor onze neuzen komt te staan, weten we al wel. Beide worden tegelijkertijd geserveerd: Coca de LLanda met pompoenvijs en een coulis van horchata. Deze cake is met bijgaande ingrediënten een heerlijke combinatie.

Dessert nummer twee is wit chocolade-ijs met sinaasappel. Heel bijzonder. De precieze smaak is niet helemaal te definiëren, maar zeker puik!

la-gobernanta

Na willen we eigenlijk café solo, maar het koffieapparaat is er nóg niet. Niet erg, want daarvoor in de plaats trakteert de camarera ons op een chupito de hierbas. Dat is een kruidenlikeurtje. Goed om je maag mee te reinigen.

Samengevat een leuke avond met lekker eten en bediend door heel aardig personeel.

Sfeer
Wil je ergens dineren waar een ontspannen sfeertje hangt? Dan ben je aan het juiste adres. Als Nederlander voel je je hier meteen op je gemak. La Gobernanta evenaart de hippe restaurants in Haarlem en Amsterdam. Retrostoelen en een mooie oude stenen wand -wel wit geverfd-. Het restaurant is opgedeeld, zodat je jouw favoriete ruimte kunt kiezen. je kunt ook buiten op het terras zitten.

En dan el jefe. Wat is dat een fantastisch vrolijke  kerel.  Hij doet Maarten denken aan de kroegbaas Gerrit Koning van Café Koning in het Groningse plaatsje Bedum. Een groot verschil; deze jefe is een stuk jonger. En dan de koks. Dat zijn twee frivole mannen die het heel erg naar hun zin hebben, want ze laten graag hun zangkwaliteiten horen.

Prijzen
Alle salades zijn €7,70. Pan tostado belegd: €6,- à €7,-. Tapas van €5,50 tot €10,90. Croquetas: €1,70 à €1,90. Hoofdgerechten: €7,90 tot €13,-. Desserts: €4,90. Wijn: glas €1,80 tot €3,- en fles €9,- tot €19,-.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag: 12:00 uur ’s avonds tot 01:00 uur ’s nachts

Locatie
Carrer de la Conquesta, 8

Website 
Ga hier naar de website.

Turia Gastro-Urbana
Genieten van het lokale Turia-bier en gerechten van Valenciaanse bodem. En die bodem is heel letterlijk bedoeld. 26 restaurants (waaronder La Pitanza) bereiden namelijk speciaal voor dit evenement gerechten die bestaan uit zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Om alvast een kijkje in de keuken te nemen bij alle deelnemende restaurants, kijk je op Horta Turia. Turia Gastro-Urbana is één keer per jaar in de maand oktober.

Importante
Las fotografías en este sitio web www.nosvemos.nl son propiedad de los autores de este sitio web. No se puede utilizar ni copiar estas fotos.

2 Comments on “La Gobernanta Yaya Bar: culinaire verrassingen!”

Wat vind je ervan?