Crudo Bar: heerlijke Peruaanse ceviches

crudo-bar-valencia

Bar Crudo heeft de rauwheid al in zijn naam en waarschijnlijk daarom serveert men hier ook de uit Peru afkomstige ceviche. Dit gerecht schijnt tegenwoordig helemaal hip te zijn. Wij leerden het visgerecht kennen tijdens onze reis in Ecuador en het lijkt ook Valencia gevonden te hebben. In de Crudo Bar!

Ceviche
Wat is ceviche? Het is een rauw visgerecht dat zijn oorsprong vindt in Peru. De vis wordt in fruitsappen, zoals citroen of limoen, geserveerd. De zuren van deze sappen trekken in de de vis. Daardoor wortd de vis als het ware gaar. Je eet het koud en door het citroensap is het een heerlijk fris gerecht! Lekker voor op een warme dag. Biertje erbij. Helemaal top. Genieten!

De Crudo Bar in Valencia serveert naast ceviche allerlei andere visgerechten, zoals gambas á la plancha, oesters en zalm. Alle gerechten worden vers bereid in de keuken. En leuk: als je op het terras zit, zit je tegenover het populaire Mercat Central. Als je je buik vol hebt, kun je daar nog even rondstruinen.

Tip: wij kozen voor de ceviche met witvis in limoensap, rode ui, koriander en rode peper en die was verrukkelijk!

Prijzen
Je betaalt hier gemiddeld wel net iets meer dan bij een gemiddeld restaurant. De prijs van een ceviche ligt rond de €10,-. Maar als je deze deelt en er wat brood bij bestelt, kun je er weer even tegenaan!

Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag: van 12:00 uur tot 00:00 uur
Zondag: van 12:00 uur tot 16:00 uur

Webiste
Ga hier naar de website van de Crudo Bar

Adres
Plaza del Mercado, 36

One Comment on “Crudo Bar: heerlijke Peruaanse ceviches”

  1. Ik ben altijd een beetje huiverig voor ceviche, maar zoals jullie het beschrijven klinkt het wel heel goed. Superleuk deze vlogs. 👍

Wat vind je ervan?