Convent Carmen: cultuur en gastronomie in oude kloostertuin

uitgaan-valencia-convent-carmen

Convent Carmen is dé nieuwe en hippe ontmoetingsplek van Valencia. In deze eeuwenoude kloostertuin kun je terecht voor cultuur, gastronomie en gezelligheid!

Convent Carmen in Valencia

400 jaar geleden sloten de deuren van het voormalige klooster Convento de San José en Santa Teresa, gelegen in de oude sfeervolle wijk El Carmen. Al deze jaren stond het gebouw leeg en weg te stoffen en dat konden de ondernemers Santiago Máñez en Juan María Sánchez niet langer aanzien. En dus besloten zij het klooster weer nieuw leven in te blazen en in september 2018 deze hippe plek te openen.

convent-carmen-valencia

Cultuur

Convent Carmen in Valencia bestaat uit twee delen, namelijk de kloostertuin en het klooster zelf. Het klooster, wat tevens de hoofdingang is, is zo goed als volledig in zijn waarde gelaten met prachtige plafondschilderingen. Hier worden bijvoorbeeld culturele activiteiten georganiseerd, zoals het vertonen van films, houden van (politieke) debatten, tentoonstellen van kunst en meer.

Kijk hier voor de agenda van Convent Carmen met alle activiteiten.

convent-carmen-valencia

Gastronomie

De kloostertuin van Convent Carmen is een grote gastronomische ruimte met oude containers die omgetoverd zijn tot barretjes. Tussen de vele palmbomen hangen gezellige lampjes en overal heb je leuke sta- en zitplekken, zoals knusse schommels.

Qua eten heb je er de traditionele tapas, zoals patatas bravas, croquetas en albóndigas. En voor een goede gin-tonic, cerveza of vino blanco ben je hier ook aan het juiste adres. Liever koffie met een taartje? Ook dat kan bij Convent Carmen!

Overigens organiseert Convent Carmen ook yogasessies in de kloostertuin. Meer informatie hierover vind je op hun website.

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag en donderdag: 12:00 uur tot 00:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12:00 uur tot 01:00 uur
Zondag: 12:00 uur tot 00:00 uur

Website

Ga hier naar de website van Convent Carmen

Locatie

Plaza Portal Nou, 6

convent-carmen-valencia

Meer gastronomie

Wil je weten waar je nog meer terecht kunt voor een borreltje, lunch of diner in Valencia? Kijk hier voor al onze aanbevelingen!

valencia-restaurant-Sidreria-El-Molinon

Omgeving

Convent Carmen ligt middenin de sfeervolle, oude wijk El Carmen. Ontdek hier bijvoorbeeld de bijzondere  streetart, wandel door het prachtige park Jardín del Turia of beklim de Torres de Serranos.

street-art-valencia