MUEZ: café en mini-bibliotheek ineen!

restaurant-valencia-libreriá-muez

MUEZ IS ERMEE GESTOPT EN NU IS DE NAAM BARECITO (januari 2019)

Voor een ontbijt, lunch of goed glas wijn moet je bij cafè-llibrería MUEZ zijn! Het café heeft een heel prettige sfeer waar je ’s ochtends met een bakje koffie rustig de krant kunt doorbladeren en ’s middags een lekker glaasje wijn kunt drinken. MUEZ noemt zichzelf een café en mini-bieb. Ze hebben namelijk twee wanden vol met prachtige kookboeken staan, die je ook nog eens kunt kopen.

Dit leuke tentje zit schuin tegenover de grootste overdekte markthal van Europa Mercat Central aan de zijde van zijdebeurs La Lonja. Het valt eigenlijk nauwelijks op en dat komt het café alleen maar ten goede. Er zitten bijna geen toeristen, maar het zit wél op een fraaie locatie. Je kunt gezellig binnen zitten en er staan ook wat tafeltjes buiten in de zon. En als je ’s avonds een speciaalbiertje wilt drinken met een lekkere burger erbij, loop je een paar meter verder naar Tyris On Tap.

Prijzen
Om de prijs hoef je het zeker niet te laten. Voor een paar euro kun je goed ontbijten met bijvoorbeeld pan tostada con tomate (geroosterd brood met tomaat) of yoghurt met granola en fruit. In de middag kun je bij MUEZ lekker lunchen of borrelen. Denk aan een ensalada de tomate valenciano y helado de aceite de oliva virgen extra (salade met Valenciaanse tomaat en ijs van olijfolie),  albóndigas de vaca vieja al curri verde (gehaktballetjes van rund met groene curry) of een vleesplankje jamón ibérico. MUEZ heeft een eigen website, waarop je de menukaart alvast kunt bekijken. Salud!

Adres
Plaça del Mercat, 20

Wat vind je ervan?