In beeld

We hebben natuurlijk de vlogs over Valencia, maar het is heel handig om alle bezienswaardigheden en jaarlijkse evenementen kort en apart per video te kunnen bekijken. Zie daarom hier waar je allemaal naartoe kunt gaan!

In 2017 waren wij uitgenodigd voor de 4e editie van Placer Bobal. Ook dit jaar kun je weer genieten van de lekkerste wijnen uit de regio Utiel-Requena. Maandagavond 18 juni 2018 om 20:00 uur staan vele wijnboeren voor je klaar om jou hun wijnen te laten beleven.

Locatie: Hotel Las Arenas, aan het strand in Valencia.

VALENCIA Feria Andaluza is een van de grootste en kleurrijkste feesten in Valencia. Hier dansen caballeros en caballeras de flamenco en tango, rijden ruiters de mooiste dressuur op hun paard of dansen de flamenco/tango-danseressen, ruiters en paarden samen. Bovendien eet je hier lekkere tapas en kun je cervezas, mojitos en wijntjes drinken.

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei 2018

ALZIRA In het plaatsje Alzira kun je heerlijk bergbeklimmen. Geniet met elkaar van de natuur, bekijk de mooie kapel en ruïnes en hang in het kruis bovenop de berg. En ontdek de zoete rode Medronho-vruchtjes. 

Meer informatie over Alzira vind je hier

VALENCIA Valencia Excellence is de overkoepelende organisatie van vele luxe winkels en bedrijven in Valencia, onder andere Louis Vuitton, Porsche en Hugo Boss. Op 8 november 2017 vierden zij hun 12-jarig bestaan. Wij waren erbij!

VALENCIA Elk jaar op 15 augustus viert men Asunción de la Virgen, hemelvaart van Maria, en brengen 12 apostelen de heilige maagd Maria van Iglesia del Milagro naar Catedral de Valencia. Daar houdt men een uitgebreide mis met zang en rituelen, waarbij iedereen aanwezig mag zijn. Daarna kun je de hele dag Maria aanraken.

VALENCIA Els Focs de la Fira, onderdeel van Gran Fira de Valencia, kun je elk jaar op de laatste vrijdagavond van de maand juli beleven. Demonen en draken spuwen vuur, bandjes spelen muziek en de afsluiter is een machtig mooi vuurwerkspektakel!

Meer beelden in onze vlog.

VALENCIA In het oude stadscentrum van Valencia zijn allerlei delen te vinden van de oude Arabische stadsmuur. Deze werd in de 11e eeuw door de Moren gebouwd. Enkele delen zijn nog intact en verstopt in o.a. kledingwinkels, restaurants en onder de grond.

Meer info en een looproute vind je hier.

VILAFAMÉS In de Comunidad Valencia ligt Vilafamés en daar is elk jaar in augustus het evenement ‘Bou Emboulat’ , ‘stier met vuurballen’. Rond middernacht steekt iemand van de organisatie de vuurballen, die op de hoorns van de stier zijn bevestigd, aan. De stier rent verdwaasd op het plein en door de straat en publiek lokt hem uit. 

Meer beelden en tekst in deze blog.